Vol enthousiasme zijn de leerlingen van obs De Marke gestart met een creatieve workshop. Foto: PR
Vol enthousiasme zijn de leerlingen van obs De Marke gestart met een creatieve workshop. Foto: PR

Culturele workshops op De Marke gestart

Onderwijs

NEEDE - Deze week zijn de leerlingen van De Marke in Neede gestart met de eerste ronde van de culturele workshops. Maar liefst vier weken lang zullen zij kennismaken met een (creatieve) activiteit waarvoor zij zich ingeschreven hebben.  

Dat de Needse openbare basisschool veel waarde hecht aan kunst en cultuur is een feit. Door het maken van uitstapjes, aandacht voor de creatieve vakken, samenwerkingen met muziek en kunstwijs en nog meer zaken proberen zij hier veel tijd aan te besteden. Zo is een aantal jaren geleden ook het cultureel circuit ontstaan, dat inmiddels de culturele workshops zijn geworden. Een maand lang staat de woensdagmiddag in het teken van culturele activiteiten met steeds een wisselend aanbod. De groepen 1 tot en met 8 kunnen zich inschrijven voor een workshop die bij hen past. Gedurende drie weken wordt hieraan gewerkt en de vierde week eindigt het met een presentatie aan de hele school.  

Niet alleen leerkrachten van obs De Marke verzorgen deze workshops, ook ouders of externen worden hiervoor gevraagd om een zo wisselend mogelijk aanbod te kunnen bieden. Dit keer was er ook weer een ruim aanbod. Kinderen konden kiezen uit de workshops dammen, macramé, bakken, playbacken, een eigen puzzel maken, een handpop maken of lego spike essentials (programmeren met lego). Vol enthousiasme zijn ze gestart. Er wordt uitgekeken naar de komende weken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo