Docent Martin Stegeman geeft groep 8-leerlingen les in natuur- en scheikunde tijdens de Staring Masterclasses. Foto: PR
Docent Martin Stegeman geeft groep 8-leerlingen les in natuur- en scheikunde tijdens de Staring Masterclasses. Foto: PR

Kennismaken met het Staring College

Onderwijs

LOCHEM/BORCULO - 220 leerlingen van groep 8 doen in november mee aan de Staring Masterclasses. Door deze Masterclasses kunnen ze nu al kennismaken met het voortgezet onderwijs op het Staring College. 

Hiermee wordt de stap naar de middelbare school – die voor basisschoolleerlingen best spannend is – een stuk gemakkelijker gemaakt. Vooraf konden de groep 8’ers kiezen welk vak ze wilden volgen, bijvoorbeeld aardrijkskunde, Frans, wiskunde, natuur-/scheikunde. Er is zelfs een speciale Masterclass voor vwo+ leerlingen over planeten. In drie middagen maken ze kennis met het vak en de docenten. Zo krijgen ze een goed beeld van een schooldag op de middelbare school.

Groep 8-leerlingen die niet in de gelegenheid zijn om de Masterclasses te volgen, kunnen binnenkort meedoen aan de Brugklasquiz. Op 28 en 30 november organiseert het Staring College namelijk een speciale informatieavond voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. De ouders kunnen in gesprek gaan met docenten van de school en presentaties bijwonen. Ondertussen volgen de groep 8 leerlingen een workshop over een schooldag op het Staring College. Als afsluiting is er een brugklasquiz met vragen en weetjes over de brugklas. Deze informatieavond is op 28 november in Lochem (Zutphenseweg 108) en op 30 november op de nieuwe locatie op Campus De Wildbaan in Borculo (Haarloseweg 9). Beide avonden beginnen om 19.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Op zaterdag 27 januari zijn leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders welkom tijdens het Open Huis van het Staring College. Ze kunnen dan een kijkje nemen bij de verschillende locaties van de school. Er zijn rondleidingen, presentaties en allerlei activiteiten voor de leerlingen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo