Met Marianne Besselink krijgt Zone.college per 1 januari een nieuwe voorzitter van het College van Bestuur. Foto: Wilfred Chevalking/Studio Chevalking

Met Marianne Besselink krijgt Zone.college per 1 januari een nieuwe voorzitter van het College van Bestuur. Foto: Wilfred Chevalking/Studio Chevalking

Marianne Besselink nieuwe voorzitter Zone.college

Onderwijs

BORCULO - Marianne Besselink is per 1 januari de voorzitter College van Bestuur van Zone.college. Samen met Berend Pastoor vormt zij vanaf de start van 2024 het College van Bestuur.

Marianne Besselink (1972) woont in Vorden en is momenteel nog burgemeester van gemeente Bronckhorst. Na acht jaar legt ze deze functie neer om aan de slag te gaan bij Zone.college. Zij is een ervaren bestuurder met een breed netwerk. Voordat ze burgemeester werd was ze Tweede Kamerlid en woordvoerder onderwijs voor een coalitiepartij. Ook heeft ze gewerkt als gedeputeerde van de provincie Groningen waarbij ze betrokken was bij het kwaliteitsakkoord basisonderwijs. Ze heeft dan ook veel affiniteit met onderwijs en kijkt er naar uit om voor Zone.college een rol te spelen bij de vraagstukken die er in het onderwijs liggen op het gebied van natuur, landbouw, dierenwelzijn, klimaat en demografie.

Zone.college biedt eigenzinnig, praktijk-rijk en vooruitstrevend groen onderwijs met persoonlijke aandacht voor vmbo-leerlingen, mbo-studenten en medewerkers in de groene sector. Met meer dan 7.500 leerlingen/studenten en 1.000 medewerkers zijn zij de grootste groene opleider van Oost-Nederland.

Koers
Marianne Besselink vormt samen met Berend Pastoor het College van Bestuur van Zone.college. Jan Brink, voorzitter van de Raad van Toezicht toont zich verheugd over het aanstellen van de huidige burgemeester van Bronckhorst: “Wij zijn blij met de komst van Marianne Besselink. Marianne voegt met haar bestuurlijke ervaring, energie en kennis van de regio veel kwaliteiten toe aan het College van Bestuur van Zone.college.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo