Vrolijkheid rond de officiële opening van IKC Het Simmelink bij Hans van Noordt, Ferdi Masselink, Peter Dooijeweerd en Linette Klein Holkenberg. Foto: PR

Vrolijkheid rond de officiële opening van IKC Het Simmelink bij Hans van Noordt, Ferdi Masselink, Peter Dooijeweerd en Linette Klein Holkenberg. Foto: PR

IKC Het Simmelink officieel geopend

Onderwijs

EIBERGEN - De nieuwe school Het Simmelink in het hart van de gelijknamige wijk in Eibergen was sinds het begin van het schooljaar al in gebruik. Maar afgelopen donderdag werd het gebouw min of meer officieel in gebruik genomen. Nu in aanwezigheid van bestuurders, de directeur, leerkrachten, medewerkers, de wethouder en andere betrokkenen. Wethouder Hans van Noordt de bestuurder van de Delta Scholengroep Peter Dooijeweerd, directeur Ferdi Masselink en oud-directeur Linette Klein Holkenberg waren degenen die de officiële openingshandeling verrichtten.

Door Rob Stevens

Wat het viertal te doen stond, was wel duidelijk. De combinatie van een grote ballon aan een touw en een prikstok liet niet veel aan de verbeelding over. Een ferme prik van de oud-directeur in de grote ballon liet de inhoud van een hele trits aan kleinere ballonnetjes vrij. Daarmee was de opening een feit.

IKC Het Simmelink is het tweede Integraal Kind centrum in Eibergen. Een paar jaar geleden ging Het Sterrenpalet hen voor. In het verleden stonden op de plek waar nu Het Simmelink is gevestigd drie scholen en een gymzaal. Nu is een nieuw moderne gebouw neergezet dat aansluit bij de pedagogische beginselen van de onderwijsinstelling. Met een eigen gymzaal.

In het gebouw is Human Kind verantwoordelijk voor de kinderdagopvang, voorschoolse- en buitenschoolse opvang. Kinderen in de leeftijd van nul tot dertien jaar krijgen er opvang en onderwijs van hun gading. Het IKC staat voor een nauwe samenwerking tussen de verschillende partijen in het gebouw wat voor kinderen een doorlopende leerlijn garandeert.

Het nieuwe gebouw staat centraal in de wijk Het Simmelink. De inzet is dat het een integraal deel wordt van de wijk. Er is en komt nog meer groen rondom de school, ook om te spelen. De gymzaal is ook beschikbaar voor verenigingen.

Het gebouw telt twee verdiepingen en voldoet aan de nieuwste duurzaamheidseisen. Voor de binnenkant van het gebouw is veel gebruikgemaakt van warme materialen. De architectuur is ruimtelijk, met klaslokalen en leerpleinen. In de lokalen met digiborden en instructietafels krijgen leerlingen uitleg. In het klaslokaal en de leerpleinen kunnen leerlingen vervolgens aan hun opdrachten werken. De wanden tussen lokalen en pleinen zijn gescheiden door glazen wanden van vloer tot plafond.

Hans van Noordt, Ferdi Masselink, Peter Dooijeweerd en Linette Klein Holkenberg verrichten de openingshandeling. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo