De landelijke finale smaakt naar meer voor het damteam van De Marke. Foto: René Kannegieter
De landelijke finale smaakt naar meer voor het damteam van De Marke. Foto: René Kannegieter

Dammers van OBS de Marke behalen de landelijke finale

Onderwijs

NEEDE - Wat was het spannend afgelopen zaterdag in Hoornaar! De finale schooldammen van Nederland vond daar plaatst. Eén team van De Marke wist deze finale te behalen, onder leiding van meester René.  

Nog nooit eerder deed OBS De Marke mee aan het damtoernooi. Maar daar bracht meester René verandering in. Hij wist een heel aantal leerlingen te motiveren en leerde ze dammen. In de pauzes werd er druk geoefend. Er ontstond zelfs een damtafel in groep 8.  
In Laren werd een derde plaatst behaald door Famke, Hugo, Nout, Nout, Wout en Siem. Ze mochten door naar de Gelderse kampioenschappen en ook daar: door!
De halve finale in Huissen werd spannend, alleen de eerste vier zouden doorgaan naar de finale. Ze hebben met elkaar een ontzettend goede score neergezet en werden derde.  

Afgelopen zaterdag reden Siem, Hugo, Nout en Wout samen met meester René en enkele supporters helemaal naar Hoornaar. Daar vonden de landelijke kampioenschappen plaatst. Met zenuwen in het lijf, vooruit denken en goed concentreren; ze gingen er voor. Met elkaar wisten ze een eervolle 19de plaats in de landelijke finale te behalen. En dat op het eerste damtoernooi met De Marke. Ontzettend knap gedaan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant