Team 3 van groep 5/6 van IKC Sint Joris werd kampioen en gaat in Doetinchem spelen tegen andere lokale kampioenen. Foto: Jaime Lebbink

Keikamp 7/8 en Sint Joris 5/6 winnen Dies van den Berg schoolvoetbaltoernooi

Onderwijs

BORCULO - Over de speakers van het sportcomplex van  vv Reunie & UNO’21 schalde afgelopen twee woensdagen de namen van alle scholen uit Borculo en omgeving. Tijdens het jaarlijkse Dies van den Berg schoolvoetbaltoernooi werd gestreden om een plek in de regionale schoolvoetbalcompetitie.

Op 12 april was het de beurt aan groep 7/8. Er waren maar liefst zestien teams die onder een loodgrijze hemel een gooi deden naar de winst. In aanloop naar het toernooi was er duidelijk veel geoefend op de schoolpleinen en het spelersveld lag dan ook dichtbij elkaar. Na de poulefase volgde twee hele spannende halve finales, waarin twee teams van de Kiezel & Kei stonden die het opnamen tegen school Noord en de Keikamp uit Geesteren. De finale ging uiteindelijk tussen Kiezel & Kei school en de Keikamp. Het laatste genoemde team won en gaat Borculo op 17 mei, tijdens de regiofinale in Lichtenvoorde, vertegenwoordigen.

19 april was het de beurt aan groep 5/6 en ook hier was het spannend. Op het complex was het een gezellige drukte. Waar ouders, leerkrachten en coaches op 12 april nog vanonder de paraplu de kinderen aanmoedigden, konden ze dit nu in het lentezonnetje doen.
De wedstrijden waren buitengewoon spannend en er werden prachtige doelpunten gescoord. Richting de halve finales bleek IKC Sint Joris over heel veel voetbaltalent te beschikken in deze leeftijdscategorie. Met maar liefst drie teams in de halve finale was een finaleplek dan ook al gegarandeerd. Team 3 van IKC Sint Joris ging er met de enorme wisselbeker vandoor en speelt op 17 mei in Doetinchem tegen andere winnaars van de lokale schoolvoetbaltoernooien.
De organisatie was in handen van Remco van den Berg, Annemarie Hennink, Kees Lerink en Gerard ten Bras.

De Keikamp werd kampioen in de categorie groep 7/8 en gaat naar de regiofinale in Lichtenvoorde. Foto: Jaime Lebbink