De micro:bit komt aan bod in  BIEBlab. Foto: PR
De micro:bit komt aan bod in BIEBlab. Foto: PR

Geheimtaal met de micro:bit in BIEBlab

Onderwijs

BERKELLAND - BIEBlab staat op woensdag 4 (Ruurlo) en woensdag 11 januari (Borculo) in het teken van micro:bits. In beide vestigingen begint het BIEBlab om 15.00 uur. 

Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in de bibliotheken en de deelnamekosten bedragen 2,50 euro. In verband met de heropening van de vestiging Borculo is de deelname eenmalig gratis in deze plaats. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. 

Krachtig
De Micro:bit is een klein maar krachtig micro-computertje. De Micro:bit wordt gebruikt om geheime boodschappen over te brengen: kan de ontvanger jouw bericht ontcijferen? En kan de deelnemer het bericht ontcijferen wat hij of zij binnen krijgt? Men leert in deze workshop meer over geheimtalen én over het programmeren van een Micro:bit.
Werden de BIEBlab-activiteiten vorige seizoenen georganiseerd in Eibergen en Ruurlo, nu komt ook Borculo erbij. In Ruurlo en Lichtenvoorde kan men twee keer per maand terecht, in Borculo en Eibergen één keer per maand. De activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met Culturije.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant