Toen er dit keer taarten van cement moesten worden gebakken, keken de kinderen daar in eerste instantie toch wel een beetje gek van op. Foto: PR

Toen er dit keer taarten van cement moesten worden gebakken, keken de kinderen daar in eerste instantie toch wel een beetje gek van op. Foto: PR

‘Heel De Driesprong bakt’ tijdens veertigjarig jubileum

Onderwijs

RUURLO - Bakken zit de kinderen op basisschool De Driesprong in het bloed. Met grote regelmaat gaan de leerlingen zelfstandig aan de slag met het bakken van cupcakes, taarten en/of cakes. Maar toen er op dinsdag 20 september taarten van cement moesten worden gebakken, keken de kinderen daar in eerste instantie toch wel een beetje raar van op.

Het bleek om een creatieve activiteit te gaan die aangeboden werd tijdens het feestelijke programma rond het veertigjarig bestaan van de school. Kunstenares Carin Terpstra begeleidde de kinderen tijdens het groepsproject bij het maken van heuse ‘stepping stones’, ronde taarten gemaakt van granito cement. Er werden heel wat taarten gebakken. Ze krijgen nadat ze zijn afgewerkt allemaal een mooie, blijvende plek op school.
Naast deze creatieve activiteit was er ook ruimte voor diverse sportieve activiteiten. Zo werden er onder meer forten gebouwd door de kinderen zelf. De forten bleken handige schuilplekken tijdens het spel ‘vlag veroveren’. Voor de kinderen van de onderbouw stond er een springkussen klaar. Aan het einde van de dag gingen alle kinderen naar huis met een blijvende herinnering aan de feestelijke dag.

Fusie
Openbare basisschool De Driesprong is veertig jaar geleden ontstaan door een fusie tussen school De Bruil en de Koekoeksschool. Destijds was het verdwijnen van het gebouw aan de Groenloseweg even wennen voor velen. Begrijpelijk, het was een mooie school waaraan menigeen goede herinneringen bewaart. De Bruil werd de nieuwe locatie van de nieuwe school in de buurtschap. De school werd vanaf dat moment De Driesprong genoemd, omdat ook de kleuterschool met de naam De Bruilse Koekkoek bij de fusie werd betrokken. Sindsdien heeft De Driesprong zijn plaats in de buurtschap veroverd. Jong en oud maken inmiddels regelmatig gebruik van het gebouw. Zo worden er iedere maand koffieochtenden georganiseerd door het koffiecafé ‘De Zoete inval’ en ook de peuters vinden iedere maand hun weg naar De Driesprong.

Groen
De Driesprong is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige ‘groene’ school, met een zeer ruim schoolplein met een eigen boomhut, vuurplaats, wilgentenenhut en een heuse waterspeelplaats. Om de kinderen ‘groene vingers’ mee te geven, zijn er diverse bloemen, (tomaten)planten, (fruit)bomen, struiken en kruiden geplant, waar de kinderen zelf zorg voor dragen. De school vindt het belangrijk dat de kinderen oog hebben voor hun omgeving. Ze zijn dan ook regelmatig op het plein te vinden voor het onderhoud van de tuin of een les in de buitenlucht.
De Driesprong is samen met haar kinderen, ouders, team en de buurtschappen ‘t Broek en De Bruil het hart en ziel van de buurt. Op naar een prachtige toekomst; op naar een vijftigjarig jubileum.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo