SO Klein Borculo is nu een Gezonde School. Foto: PR
SO Klein Borculo is nu een Gezonde School. Foto: PR

SO Klein Borculo is gezond

Onderwijs

Speciale aandacht voor bewegen en sport

BORCULO - SO Klein Borculo heeft het vignet Gezonde School behaald. “Met het vignet Gezonde School laten we zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. We zijn bij SO Klein Borculo trots op dit behaalde resultaat”, laat de school voor speciaal onderwijs weten.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo wil SO Klein Borculo zorgen voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

De school heeft speciale aandacht voor het themacertificaat ‘Bewegen en Sport’. “Door nog meer aandacht te geven aan bewegen en sport laten we onze leerlingen ervaren hoe leuk en gezond sporten kan zijn. We hebben afgelopen jaren verschillende activiteiten gedaan op het gebied van bewegen en sport. Zo is er een vernieuwd schoolplein, waarbij er een wisselend aanbod is in verschillende activiteiten. Er is twee keer per jaar een sportdag, onze leerlingen kunnen meedoen aan een naschools sport- en beweegaanbod en er zijn diverse gastlessen gegeven over sport, beweging en voeding.”

Voor gezonde voeding is ook aandacht, elke klas heeft een moestuin bij de school waar een aantal lessen worden gegeven en natuurlijk wordt de opbrengst van de moestuin opgegeten. 

Directeur Jos Oude Maatman van SO Klein Borculo is trots: “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen het zien dat onze school een gezonde school is!” 

SO Klein Borculo is nu een Gezonde School. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant