Leerlingen enthousiast tijdens een de rolstoelbasketbal Experience bij VSO Klein Borculo. Foto: PR
Leerlingen enthousiast tijdens een de rolstoelbasketbal Experience bij VSO Klein Borculo. Foto: PR

Rolstoelbasketball Experience bij VSO Klein Borculo

Onderwijs

BORCULO - De leerlingen van VSO Klein Borculo waren donderdag 9 juni aan de beurt aan om een clinic rolstoelbasketbal te volgen van Basketball Experience NL. Na het indrukwekkende verhaal van de trainer, die zijn onderbeen verloren is bij een motorongeluk, hebben de leerlingen zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te sporten. Het was mooi om de leerlingen (en de leraren) zo enthousiast en fanatiek bezig te zien. Sommige leerlingen hadden zelfs blaren op de handen na de clinic.

Aan het eind van de middag heeft trainer Bert nog een uurtje tijd gemaakt om de studenten van het Graafschap College Sport en Bewegen een clinic te geven. Ook voor hen heel leerzaam. En er was nog een plekje vrij, dus dan doet de buurtsportcoach natuurlijk ook een potje mee.

Alle VO-scholen in Berkelland hebben inmiddels de clinic achter de rug, dank aan gemeente Berkelland om dit mogelijk te maken. De Sport Federatie Berkelland organiseert deze clinics om leerlingen te laten ervaren hoe het is om een beperking te hebben en kennis te laten maken met aangepast sporten. De SFB hoopt volgend jaar weer zo’n reeks te kunnen verzorgen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo