Sponsorloop bij OBS De Hofmaat. Foto: PR
Sponsorloop bij OBS De Hofmaat. Foto: PR

Sponsorloop bij OBS De Hofmaat

Onderwijs

NEEDE - De leerlingenraad van OBS De Hofmaat komt maandelijks bij elkaar om na te denken over de dingen die op school gebeuren of om nieuwe ideeën aan te dragen. Elke groep heeft een vertegenwoordiger in de leerlingenraad. Zo werd er gesproken over afval dat soms op het plein ligt en hoe dat dan komt. Na schooltijd wordt er ook veel op het plein gespeeld en er zijn geen vuilnisbakken om afval in weg te gooien. Zou het geen goed idee zijn als er afvalbakken zouden komen op het plein? Ook wordt er regelmatig gesproken over het speelmateriaal, soms is er iets kapot en moet dat worden vervangen, maar deze keer wilde de leerlingenraad ook wel iets nieuws: Een vogelnest (grote schommel) of een klimwand.

Samen met de ouderraad en enkele leerkrachten werd er daarom een sponsorloop op touw gezet. Meester Noël, zelf fanatiek survival’er, had al snel contact gezocht met survivalrunners D’RAN Neede en zo ontstond er een survivalparcours bij Sportclub Neede voor zowel groep 1 tot en met 4 als voor groep 5 tot en met 8.
De kinderen hadden dit parcours enkele weken geleden al verkend, samen met hun gymdocent Arjan Nijman. De sponsorlijsten waren ingevuld en nu konden de kinderen geld gaan verdienen door zoveel mogelijk rondes te lopen.
Terwijl de oudere leerlingen rond het voetbalveld liepen, deden de jongere kinderen dit op hun eigen parcours. In dit parcours waren ook meerdere hindernissen opgenomen. Zo moesten kinderen onder linten door (de een deed dit tijgerend, de ander rollend), ze moesten over een net klimmen, in touwen klimmen en over balken springen; ieder op zijn eigen manier.
Alle kinderen bleven een half uur lang super fanatiek in beweging, aangemoedigd door vaders, moeders, opa’s en oma’s. Na een half uur moesten de kinderen stoppen wat bij enkelen, ondanks de vermoeidheid een ‘Aaahhh! Wat jammer nou!’ opriep.
De komende tijd gaan de kinderen met hun stempelkaart het geld ophalen dat ze bij elkaar hebben gelopen, dat levert zeker weten een mooi bedrag op.

Sponsorloop bij OBS De Hofmaat. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo