Het was Oranje-boven bij de viering van de Koningsspelen op OBS De Hofmaat. Foto: PR
Het was Oranje-boven bij de viering van de Koningsspelen op OBS De Hofmaat. Foto: PR

Koningsspelen op de Hofmaat

Onderwijs

NEEDE - Traditiegetrouw vinden in ons land de Koningsspelen de vrijdag voor de meivakantie plaats, ook in Berkelland. De kinderen van OBS De Hofmaat in Neede deden hieraan mee. Dit jaar is het de tiende keer dat de Koningsspelen werden gehouden. Met de Koningsspelen wil men laten zien dat samen ontbijten en samen sporten belangrijk, maar vooral leuk is.

Het plein was ‘s morgens vroeg al door ouders versierd met vlaggetjes en overal stonden spelletjes. Ook was er een groot springkussen. Om half negen verzamelden alle leerlingen zich op het kleine plein om daar de Koningsspelen met het lied FitTop10 te openen. In de week voorafgaand aan de Koningsspelen was er al flink geoefend met het zingen en dansen in de klassen.
Vervolgens gingen de kinderen in groepjes langs verschillende spelletjes. Deze groepjes werden in de onderbouw begeleid door leerlingen van groep 4. Ze deden dit als echte ‘juf of meester’: ‘Even kijken of iedereen er is, als ik je naam noem, moet je even je hand omhoog steken!’ Vervolgens vermaakten de kinderen zich met het maken van een spiesje, stoelendans en de parachute.

Groep 8 had de verantwoordelijkheid over een groepje leerlingen uit de bovenbouw. De spelletjes werden aangepast door deze oudste leerlingen; groep 5 kreeg bijvoorbeeld twee ‘levens’ bij King of the table (tafeltennissen). De kinderen renden hun benen uit het lijf bij de waterbekerrace en konden zich uitleven door pittenzakken op hele grote blikken te gooien.
Dankzij de hulp van heel veel ouders bij het ontbijt en de spelletjes en de sportieve inzet van de kinderen was het een supergezellige dag. Tot slot mocht elke groep nog op het springkussen, dat bleek wel het favoriete onderdeel.

Het springkussen bleek toch wel het favoriete onderdeel voor veel kinderen. Foto: PR
De waterbekerrace tijdens de viering van de Koningsspelen op OBS De Hofmaat. Foto: PR
Juichen voor The King of the Table bij de Koningsspelen op De Hofmaat. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo