De Driesprong besloot een flinke investering te doen in de aanschaf van nieuwe boeken. Foto: PR

De Driesprong besloot een flinke investering te doen in de aanschaf van nieuwe boeken. Foto: PR

De Driesprong vult schoolbieb met veel nieuw leesvoer

Onderwijs

RUURLO - Aan de schoolbibliotheek van basisschool De Driesprong in Ruurlo kan het niet meer liggen: die is helemaal up to date gemaakt met veel nieuwe boeken, die de kinderen met plezier aan het lezen moeten krijgen. Enorm belangrijk, want goed kunnen lezen is essentieel, vindt het team.

Bij de leerlingen, ouders en leerkrachten van De Driesprong leefde al langere tijd de wens om de schoolbibliotheek voor de groepen een tot en met acht eens grondig te vernieuwen. Daarom werd er afgelopen december een start gemaakt met het opschonen van de oude voorraad boeken.
Hierbij werd hulp ingeschakeld van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Die kwam met bruikbare tips om te komen tot een goede selectie van de aanwezige collectie. Er bleek behoorlijk te moeten worden gesaneerd. Toen deze fase achter de rug was werd het tijd voor het aanschaffen van nieuwe boeken.

Ontspannend
Het team van De Driesprong zet al jaren hoog in op het leesonderwijs. “Lezen wordt bij ons op school als zeer belangrijk beschouwd. Als je niet goed kunt lezen, ondervind je hier namelijk later als volwassene dagelijks hinder van. Dat begint bijvoorbeeld al bij het doen van je dagelijkse boodschappen tot aan bijvoorbeeld het kunnen lezen van mailtjes en/of brieven van de overheid. Goed kunnen lezen is dus essentieel. Door regelmatig te lezen verbetert je taalvaardigheid en vergroot je je woordenschat. Daarnaast werkt lezen ook ontspannend. Even geen zorgen, maar heerlijk kunnen wegdromen in een mooi boek. Je concentratie zal toenemen en je wordt creatiever in je denken. Je krijgt bijvoorbeeld zicht op hoe andere mensen leven. Je leert hiermee jezelf te verplaatsen in een ander en dat zorgt er uiteindelijk voor dat je meer empathie krijgt. Maar het allerbelangrijkste argument om te lezen blijft toch het plezier”, aldus juffrouw Carla van den Berg.

Gevarieerde collectie
De Driesprong besloot een flinke investering te doen in de aanschaf van nieuwe boeken. De school benaderde hiervoor boekhandel Van Someren & Ten Bosch uit Zutphen. Deze winkel, gevestigd in de binnenstad, bestaat reeds 178 jaar en beschikt over een ruim assortiment boeken. Samen met Jacinthe Sykora, medewerkster jeugdafdeling bij Van Someren & Ten Bosch, werd er een mooie, gevarieerde collectie boeken samengesteld voor de groepen een tot en met acht.
De nieuwe collectie bestaat onder meer uit prentenboeken, voorleesboeken, dichtbundels, kijk- en zoekboeken, informatieboeken, leesboeken, toneelleesboeken, stripboeken en Engelse boeken. Als ‘groene’ school is er bij de selectie van de nieuwe boeken uiteraard veel oog geweest voor natuur, milieu en duurzaamheid. De school vindt het belangrijk om met de huidige tijd en ontwikkelingen mee te gaan, zowel binnen als buiten school. De bibliotheek, met daarin de paar honderd nieuwe boeken, kreeg een mooie nieuwe plek binnen het gebouw.

Nieuwe vloer
De Driesprong heeft in de kerstvakantie in de gehele school een nieuwe linoleumvloer gekregen. Oude werkplekken in de centrale hal zijn tijdens de werkzaamheden blijvend weggehaald. Zo is er meer ruimte ontstaan die flexibel ingedeeld kan worden. Carla van den Berg: “We zijn superblij met het eindresultaat. We kunnen dan ook niet wachten om de ouders en kinderen weer op school te ontvangen. Een fantastische locatie, een prachtig gebouw en een mooie nieuwe en uitgebreide schoolbibliotheek: wat een feest.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant