Aan de veertigtal belangstellenden werd eerst een toelichting op de doelstelling van de stichting 'In goede aarde' gegeven  Foto: PR

Aan de veertigtal belangstellenden werd eerst een toelichting op de doelstelling van de stichting 'In goede aarde' gegeven  Foto: PR

Avond van De Groene Verbinding valt in goede aarde

Natuur

RUURLO – In gemeentecentrum De Sprankel werd eind februari door stichting ‘In goede Aarde’ een presentatie gehouden over de relatief onbekende wereld onder onze voeten: het bodemvoedselweb.

Aan de veertigtal belangstellenden werd eerst een toelichting op de doelstelling van de stichting gegeven, gevolgd door een verhaal over planten, aaltjes, schimmels, bacteriën, eencelligen, geleedpotigen, vogels en zoogdieren als spelers in het bodemvoedselweb.

Na de pauze zijn door het publiek aangeleverde grondmonsters onder de microscoop bekeken waarmee het bodemvoedselweb zichtbaar gemaakt werd. Hiermee is het mogelijk om de kwaliteit van het bodemvoedselweb te bepalen en als mens maatregelen te nemen om de kwaliteit ervan te bevorderen. Het onderzoek naar deze materie is jong er valt nog veel te ontdekken. Deze avond werd aangeboden door De Groene Verbinding Achterhoek. De Groene Verbinding streeft er naar het verbeteren van onze leefomgeving door informeren, stimuleren en verbinden.
Dankzij de bijdragen van donateurs en publiek kan men dit soort activiteiten organiseren. Op donderdag 11 april presenteert Burgerboerderij de Patrijs zich in Ruurlo. Details volgen binnenkort.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant