Evenals vorig jaar zal er zaterdag 25 november een boom door De Groene Verbinding Achterhoek worden gepland. Foto: PR.

Evenals vorig jaar zal er zaterdag 25 november een boom door De Groene Verbinding Achterhoek worden gepland. Foto: PR.  

Diverse gastsprekers en boomplanting

Natuur

RUURLO – De Ruurlose werkgroep De Groene Verbinding Achterhoek houdt zaterdagmiddag 25 november vanaf 13.00 uur in samenwerking met het IVN Noord–Oost Achterhoek een informatiemiddag in de Dorpskerk. Voorafgaande aan de opening om 12.45 uur verzorgt Djembé Tiriba voor een muzikaal welkom. 

Door Jan Hendriksen

Doel van De Groene Verbinding Achterhoek is aandacht te vragen voor en de betrokkenheid te vergroten bij de zorg voor onze leefomgeving. Dit gaat naast aandacht voor de natuurlijke omgeving ook nadrukkelijk over de sociale verbinding tussen mensen. “We hebben voor deze informatiemiddag het IVN Noord–Midden–Achterhoek en hun werkgroep Landschapsbeheer uitgenodigd om middels een aantal lezingen van hen te horen wat zij zoal doen. Met tal van activiteiten in en voor de natuur dragen ze bij aan de zorg voor onze mooie woonomgeving in de Achterhoek”, zo laat Margriet te Morsche namens de werkgroep De Groene Verbinding Achterhoek weten. Al vele jaren heeft de werkgroep Landschapsbeheer oog voor wat nodig is en daarbij is ze met vele vrijwilligers bezig om de natuur te behoeden en te onderhouden. Bij natuurorganisatie IVN zelf ligt de nadruk op het verspreiden van kennis en het bijbrengen van liefde voor de natuur. Margriet te Morsche: “We hebben vaak geen weet van wat daar allemaal bij komt kijken. Verbinding met de natuur staat ons inziens niet los van tal van organisaties, zoals het IVN, die zowel groene als ook sociale verbindingen leggen met hun omgeving. Het IVN sluit daarmee mooi aan bij wat De Groene Verbinding Achterhoek belangrijk vindt.”

Lezingen
Vóór de pauze zijn er lezingen van het IVN/Landschapsbeheer en van een gastspreker namens gemeente Berkelland. IVN-voorzitter Ineke Rood vertelt welke activiteiten IVN allemaal organiseert. Ook geeft zij bij wijze van primeur een inkijkje in de plannen voor volgend jaar. Mede-coördinator Landschapsbeheer Bart Klootwijk gaat in op wat er allemaal bij landschapsbeheer komt kijken en wat ze concreet doen. IVN- natuurgids Homme Siebenga houdt een bevlogen verhaal over het ontstaan van het mooie landschap in de Achterhoek.

Groene Pluim
Na de pauze laat De Groene Verbinding Achterhoek kort laten zien wat hun activiteiten zijn en aansluitend zal de jaarlijkse Groene Pluim uitgereikt worden aan een persoon die zo’n pluim dik verdiend heeft. Daarna gaat men om 15.00 uur aan de Endkeerdlaan een boom planten om deze middag met het IVN/Landschapsbeheer een mooie groene afsluiting te geven.

Toegang
De toegang voor deze middag is gratis, een bijdrage is van harte welkom. De kerk is vanaf 12.30 uur open. Meer informatie op de website van De Groene Verbinding.

https://degroeneverbindingachterhoek.nl/

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo