Grootoorvleermuis. Foto: Kevin Collins
Grootoorvleermuis. Foto: Kevin Collins

Kevin Collins koestert vleermuis

Natuur

EIBERGEN - IVN/KNNV Oost-Achterhoek houdt woensdag 8 februari een thema-avond over vleermuizen. Spreker is die avond in De Huve aan de Grotestraat 52 in Eibergen, van 20.00 tot 22.00 uur, Kevin Collins. De entreeprijs is voor leden IVN/KNNV 3 en voor niet-leden 5 euro.

Collins legt dan uit waarom we vleermuizen moeten koesteren. Vleermuizen zijn voor de veel mensen een mysterie en voor sommigen een mythe. Vliegen ze nu wel of niet in je haren? Brengen ze allerlei ziektes over of zijn het dieren waar we waardering voor moeten hebben en die we moeten beschermen? Het is al een wonder hoe ze, voor ons onhoorbaar, in de nacht hun prooi vangen en obstakels weten te vermijden. Dit en vele andere wetenswaardigheden (zoals onder andere voortplanting, jachtgedrag, verblijfplekken) zullen de revue passeren.

Collins is IVN-vrijwilliger en voorzitter van Stichting Vleermuizendorp Neede. Hij neemt zijn gehoor deze avond mee naar het mysterieuze leven van de vleermuis en vertelt over het gedrag en de leefwijze van dit vliegende zoogdier. Dit doet hij aan de hand van praktijkervaringen, foto’s, video’s en informatie. Als lid van de zeer actieve Vleermuizenwerkgroep laat hij zien hoe het inventariseren van vleermuizen in zijn werk gaat en welke soorten er in de Oost-Achterhoek voorkomen. Hij laat ons aan de hand van de praktijk ervaren wat het is om een vleermuis te zijn.

De bezoekers zullen zich laten meeslepen in het mysterie van de vleermuizen en gaan vast en zeker met een andere kijk op dit vliegende zoogdier naar huis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo