Joke Stomps fotografeert graag in de natuur. Foto: PR
Joke Stomps fotografeert graag in de natuur. Foto: PR

Historische Vereniging Old Reurle bijeen in ‘De Sprankel’

Natuur

RUURLO - De thema-avond in januari, van de Historische Vereniging ‘Old Reurle’, vindt plaats op 11 januari vanaf 20.00 uur. Voor deze thema-avond in ‘De Sprankel’ is Joke Stomps uitgenodigd.

Zij is in 1945 geboren in Borculo en heeft ruim veertig jaar met veel plezier in het basisonderwijs gewerkt, waarvan 34 jaar op de Kerst Zwartschool in Ruurlo. Als kind trok ze altijd al met haar moeder de natuur in en de liefde voor natuur, dieren en mensen is haar dan ook met de paplepel ingegoten. Fotografie is haar grote passie geworden. Ze werkt volkomen autodidactisch en ‘het al doende leert men’ is bij haar dan ook zeker van toepassing. Voor haar is een foto maken het vastleggen van een belevenis, een emotie. Als ze wandelt in de natuur, voelt ze zich vrij. Ziet ze een paar reeën lopen, en hebben ze oogcontact en ze lopen niet weg, dan wordt ze warm van binnen en kan ze genieten van hun schoonheid en uitstraling. Ziet ze moederfuut met haar jong op de rug in zijn zebrapakje, kan ze blij worden van zoveel liefde voor elkaar. Maar ook een hekwerk om een wei kan haar boeien, vooral als de zon schijnt en zorgt voor schaduw op een golvend zandpad ernaast. Deze emoties probeert ze in haar foto’s over te brengen. Sfeervolle plaatjes spreken voor zich en verwonder je van al dat moois zó dichtbij huis.

Voor deze thema-avond bij De Sprankel aan de Domineesteeg in Ruurlo bedraagt de toegangsprijs voor niet-leden 2,50 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant