Groene Verbinding Achterhoek plant honingboom en esdoorn

Natuur

RUURLO - De Ruurlose groep De Groene Verbinding Achterhoek houdt zaterdagmiddag 26 november wederom haar boomplantdag. Daaraan voorafgaand is er om 13.00 uur in de Ruurlose Dorpskerk een presentatie over de app ‘HelemaalGroen’. Na de pauze wordt daar wederom een ‘Groene Pluim’ uitgereikt aan een dorpsgenoot die ‘Groen moet je doen!’ in Ruurlo bijna dagelijks in de praktijk brengt.

Voorafgaand aan het planten vertellen Jaap de Boer en Femke Grooters over het terugdringen van zwerfvuil met de app ‘HelemaalGroen’ waarmee zwerfvuil wordt teruggedrongen. Inmiddels gebruiken ruim elfduizend vrijwilligers de app en ruimen zij al wandelend hun omgeving op. ‘HelemaalGroen’ wordt door acht gemeenten ondersteund, waaronder de gemeente Berkelland.
Daarna is het tijd voor de inmiddels jaarlijks terugkerende gebeurtenis van De Groene Verbinding: het planten van een boom aan de Enkeerdlaan. Dit jaar worden er zelfs twee bomen geplant: een esdoorn en een honingboom. De honingboom is een herinneringsboom aan de onlangs overleden Ruurloër Frans Helmink. Vanaf het Kerkplein wandelt men om 14.40 uur met de HelemaalGroen app naar de Enkeerdlaan om tussen 15.00 tot 16.00 uur de twee bomen te planten.
Het plaatsen van de bomen wordt mogelijk gemaakt door donaties en schenkingen. De Groene Verbinding kreeg dit jaar zelfs een zeer royale anonieme schenking.
De toegang is gratis, een bijdrage is welkom. Nadere informatie op onderstaande websites.


www.helemaalgroen.nl
degroeneverbindingachterhoek.nl/

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant