Bollen in de borders. Foto: PR/De Tuinerie

Bollen in de borders. Foto: PR/De Tuinerie

Lezing Groei&Bloei over bollen in de border

Natuur

HAARLO - Groei&Bloei Berkelland-Haaksbergen houdt op 6 oktober in Haarlo een lezing over bloembollen in de border. 

Zo vroeg mogelijk kleur in de tuin en dat tot laat in het seizoen. Kortom: de tuin zo lang als mogelijk aantrekkelijk houden, dat is voor veel tuiniers een sport. Natuurlijk horen voorjaarsbollen hierbij. Maar dan wel op de ‘nieuwe’ manier. De Tuinerie laat het tijdens de lezing zien.
Geen strakke rij met rode tulpen in zwarte aarde, maar fraaie kleurencombinaties met opkomende vaste planten in een natuurlijke uitstraling. Met de gangbare, maar ook met minder bekende bloembollensoorten kan de liefhebber het seizoen aanmerkelijk véél eerder laten beginnen. Naast narcis en tulp is er zó veel meer.
Ook de techniek komt tijdens de lezing aan bod, evenals de vraag ‘waar houden bollen van?’. En een misschien nóg belangrijker kwestie voor de tuinliefhebber: ‘hoe voorkom je ‘hinder’ van afstervend loof?’ Ook dan kan een slimme combinatie met opkomende vaste planten uitkomst bieden.

Nieuwe manier
De toepassing van bloembollen op de nieuwe manier is minder bewerkelijk. Bovendien zullen verwilderingsbollen zich zo elk jaar uitbreiden. Aan de hand van prachtig beeldmateriaal laat De Tuinerie dit zien.
De lezing wordt gehouden bij HCR Prinsen in Haarlo (Eibergseweg 13) en begint om 19.30 uur. De entree is voor leden van Groei&Bloei gratis, anderen betalen 5 euro. Inspiratie is ook te vinden op onderstaande website.


www.de-tuinerie.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo