Geslaagde Bos en Houtdag in Ruurlo bij Staatsbosbeheer. Foto: PR/Staatsbosbeheer
Geslaagde Bos en Houtdag in Ruurlo bij Staatsbosbeheer. Foto: PR/Staatsbosbeheer

Geslaagde Bos en Houtdag in Ruurlo

Natuur

Vijfhonderd bezoekers bij open dag van Staatsbosbeheer

RUURLO - Staatsbosbeheer hield een bos en hout dag in Ruurlo. Een open dag waarbij alles te zien, te doen en te leren was over bos, bomen en hout. Staatsbosbeheer blikt terug op een geslaagde open dag met vijfhonderd bezoekers. 

Sterke trekpaarden lieten hun kracht en vaardigheid zien bij het slepen van bomen. Terwijl er op het terrein en bij de bosexcursie alles werd verteld over het hedendaagse bosbeheer en beheer van landschapselementen. Een bosbouwmachine was er zelfs aan het werk, wie hem wilde besturen kon dat doen bij opleiding Yuverta in de simulator. De mobiele houtzagerij liet vervolgens zien hoe het proces van boom tot plank in zijn werk en wat je er van kan maken. Een populier is voor klompen en een eik voor gebinten, planken en meubels.

Kunstige mensen aan het werk. Daarbuiten konden de bezoekers de ogen de kost geven bij de werkzaamheden van zorgboerderij Slangenburg, ijzersmid Paul Klaassen en houtkunstenaar Rik Boom. Dankzij de laatste heeft het kabouterpad er een bewoner bij, een boomstam is omgetoverd tot kabouter Dirk.

Terwijl de kinderen een broodje bakten of vogelhuisje timmerden kon men op het terrein kennismaken met het waterschap, de doolhof, vrijwilligersgroep SVNR en het IVN. Oerkok Theo maakte oersoep voor de hongerige mens en terwijl Heikamp zorgde voor de dorstige bezoekers. En dankzij EHBO Ruurlo en parkeerhulp van buurtvereniging de Bruil is de dag ook nog eens soepel en veilig verlopen.

Open dag bij Staatsbosbeheer in Ruurlo. Foto: PR/Staatsbosbeheer

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo