De muziekverenigingen uit Geesteren, Noordijk, Haarlo, Borculo en Gelselaar starten 18 april met een nieuw muziekproject voor kinderen. Foto: PR
De muziekverenigingen uit Geesteren, Noordijk, Haarlo, Borculo en Gelselaar starten 18 april met een nieuw muziekproject voor kinderen. Foto: PR

Muziekproject voor jeugd ‘Meteen samen spelen’

Muziek

BORCULO - De muziekverenigingen uit Geesteren, Noordijk, Haarlo, Borculo en Gelselaar starten 18 april met een nieuw muziekproject voor kinderen uit de groepen 4 tot en met 8 die nog geen instrument bespelen. Kinderen die eerder hebben meegedaan, mogen uiteraard weer meedoen.

In acht weken wordt toegewerkt naar een afsluiting waarbij het gezamenlijke leerlingenorkest van de drie dorpen de beginners zal begeleiden.
Het buitenschoolse project start met twee introductielessen, waarin de kinderen direct verschillende instrumenten gaan uitproberen. Na deze lessen kiest iedereen een instrument om in dit project mee verder te gaan. De daaropvolgende lesweken bereiden de kinderen op hun eigen gekozen instrument de uitvoering voor.

Het project start op donderdag 18 april van 18.45 tot 19.30 uur in het Dorpshoes Gelster. De afsluiting vindt plaats op donderdag 4 juli. Waar mogelijk komen voor de start van het project leden van de muziekverenigingen voor een gastles in de klas.

De kosten voor dit project zijn 50 euro per deelnemend kind, inclusief het bruikleeninstrument. Voor opgave kan men via deze link https://forms.gle/A1qPz5L3mUM9Jeo8A een opgaveformulier invullen. Contact opnemen kan via  jeugd@excelsiorgelselaar.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant