Pianiste Daria van den Bercken geeft een pianorecital in de Theaterzaal van het Kulturhus. Foto: Andreas Terlaak
Pianiste Daria van den Bercken geeft een pianorecital in de Theaterzaal van het Kulturhus. Foto: Andreas Terlaak

Piano recital door Daria van den Bercken

Muziek

RUURLO – De bekende pianiste Daria van den Bercken komt op zondagmiddag 11 februari een pianorecital geven in de Theaterzaal van het Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo. Het concert begint om 15.00 uur.

Het komt niet vaak voor dat een pianist(e) van de klasse van Daria van den Bercken een concert geeft in de Achterhoek, laat staan in Berkelland. De KunstKring is er dan ook heel trots op en dankbaar voor dat Daria van den Bercken bereid is om naar Ruurlo af te reizen om het publiek te verwennen met haar fenomenale spel. Dat Daria niet de eerste de beste is blijkt wel uit het feit dat ze de eerste prijs won bij het nationale Prinses Christina Concours, bij het Steinway Concours en bij het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. In maart 2005 was ze prijswinnares op het Vriendenkrans Concours van het Concertgebouw in Amsterdam en in 2006 won ze de Debuut Publieksprijs naar aanleiding van de nationale serie Het Debuut. En zo gaat het sindsdien al jaren.

Maatschappelijk actief
Naast het geven van concerten is Van den Bercken ook nog actief op maatschappelijk gebied. Zo richtte ze een stichting op met het doel om meer publiek te werven voor klassieke muziek. En is ze de drijvende kracht achter de succesvolle Vierdaagse Piano Biënnale in Arnhem-Nijmegen.

Daria van den Bercken vindt ook nog tijd om in het buitenland op te treden. In solo recitals en als soliste met gerenommeerde orkesten. In grote muziekcentra zoals Parijs, Londen, Wenen, Los Angeles stond ze op het podium. Wie op YouTube naar verschillende opnamen van haar verfijnde en lichtvoetige spel heeft gekeken weet dat een kans om haar live te zien optreden je niet zo maar aan je voorbij moet laten gaan.

Dat composities uit de 18de eeuw (hoewel oorspronkelijk geschreven voor klavecimbel of fortepiano) ook op de piano zeer goed tot hun recht kunnen komen, liet ze horen op cd’s met werken van Händel, Scarlatti en Mozart. De pers schreef zeer lovend over Daria’s Händel-, Mozart- en Scarlatti-albums voor SONY Classical: ‘Een mix van vreugde en lichtheid, toestaan van expressieve vrijheden en poëtische emotie.’ Haar album met Scarlatti-sonates werd genomineerd voor een Edison 2018. Met andere woorden:vergeet niet de portemonnee mee te nemen om een van haar albums aan kunnen te schaffen.

Speciaal programma
Voor de KunstKring stelde Daria van den Bercken een programma samen met composities van Beethoven, Liszt, Rachmaninov, Couperin en Debussy. De natuur is het thema. De pianiste leidt de werken steeds in met eigen teksten en begint met de Suite in d van Händel.

Het concert begint om 15.00 uur. Meer informatie en toegangskaarten die 21,50 euro kosten, zijn verkrijgbaar via www:kunstkringruurlo.nl/concerten/. Jeugd tot en met 18 jaar heeft gratis toegang.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant