De cantorij wil zich voor het Paasoratorium ook deze keer weer versterken met gastzangers. Foto: PR

De cantorij wil zich voor het Paasoratorium ook deze keer weer versterken met gastzangers. Foto: PR

Cantorij zoekt gastzangers voor Paasoratorium

Muziek

RUURLO - Zangers, liefst met enige koorervaring, worden opgeroepen om mee te zingen in het projectkoor dat het paasoratorium ‘Het Lam dat ons doet leven’ gaat uitvoeren in de Dorpskerk in Ruurlo. Dat gebeurt op Palmzondagavond 24 maart.

De uitvoering van het paasoratorium is een initiatief van de cantorij van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem. Het is inmiddels een traditie geworden. Het werd al meerdere keren uitgevoerd en kon steeds rekenen op veel belangstelling en waardering. Bij alle uitvoeringen was de Dorpskerk tot bijna de laatste plaats bezet.
Voor dit paasoratorium heeft componist Dirk Zwart, tevens dirigent van de cantorij, teksten van dichteres Ria Borkent op muziek gezet. Muziek en taal zijn van deze tijd. De tekst is, in tegenstelling tot Bachs Passionen, in het Nederlands. Het oratorium bezingt het passieverhaal van de intocht in Jeruzalem tot aan de opstanding. De emoties, verweven in dit verhaal, zijn niet alleen te lezen in de tekst maar ook te horen in de muziek. Soms is de muziek teder, soms is er veel drama en agressie. De begeleidingen sluiten hier naadloos bij aan, waardoor het geheel een indringend en expressief karakter krijgt.

Aanmelden
Een goede uitvoering vraagt om een goede voorbereiding. Daar is tijd voor nodig. Daarom wordt op vrijdagavond 9 februari al begonnen met de repetities. De cantorij van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem vormt de basis voor het koor. Maar de cantorij wil zich - net als in voorgaande jaren - graag versterken met enkele enthousiaste zangers. Tot aan de uitvoering op 24 maart wordt er op zeven vrijdagavonden gerepeteerd in De Sprankel, van 20.00 tot 21.30 uur. Wie mee wil zingen wordt gevraagd zich vóór 2 februari aan te melden bij Cecile Dijkman, e-mail cdijkman@yahoo.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant