De gezamenlijke repetitie van de drie koren, op weg naar de kerstuitvoering. foto: J. Schuppert
De gezamenlijke repetitie van de drie koren, op weg naar de kerstuitvoering. foto: J. Schuppert

Kerstconcert/kerstsamenzang door drie koren uit Borculo

Muziek

BORCULO - Het Borculo’s Mannenkoor houdt op zaterdag 23 december het jaarlijkse kerstconcert, samen met het Achterhoeks Gemengd Koor en het koor Stemmig. Tijdens het kerstconcert brengen de koren, afwisselend, een aantal kerstliederen ten gehore. Naast Duits-, Engels- en Franstalige liederen, klinken er ook liedjes uit het Scandinavische en Oost-Europese kerstrepertoire; het zijn bekende en soms ook minder bekende, maar wel prachtige liederen.

Natuurlijk willen de koorleden ook graag gezamenlijk zingen. Rond de tachtig zangers en zangeressen willen de muzikale boodschap van Kerstmis brengen. Zo valt er zeker te genieten van het bekende en majestueuze kerstlied Transeamus. Door de gezamenlijke uitvoering zal dit lied nog indrukwekkender klinken. Ook het meest bekende, en altijd weer ontroerende kerstlied: het stille Nacht, heilige Nacht, zal aan het einde van het concert zeker niet ontbreken.
Tijdens het kerstconcert wordt niet alleen door de koren gezongen, maar is er ook ruimte voor het zingen van een aantal bekende kerstliederen door koren èn aanwezigen, waarbij het Ere zij God altijd diepe indruk maakt.

Om zoveel zangers een plaats te kunnen geven, is gekozen voor het Muziekcentrum aan de Haarloseweg in Borculo, waarbij de hal in een sfeervolle kerstomgeving is aangepast. Voor de aanvang verwelkomen blazers de bezoekers met de typische midwinterhoorngeluiden, die alleen te horen zijn in de periode van de eerste adventszondag tot Driekoningen. Na afloop kan men bij de warmte van diverse vuurkorven en onder het genot van een glas glühwein nog nagenieten van deze sfeervolle kerstviering.

De aanvangstijd op zaterdag 23 december is om 15.00 uur en de toegang is gratis. Wel wordt een vrije gift na afloop op prijs gesteld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo