Repetitie in het Dorpshoes voor het kerstconcert van harmonieorkest Excelsior met twee koren. Foto: PR
Repetitie in het Dorpshoes voor het kerstconcert van harmonieorkest Excelsior met twee koren. Foto: PR

Kerstconcert harmonieorkest Excelsior met twee koren

Muziek

EIBERGEN/GELSELAAR - Een kerstconcert van een harmonieorkest met twee koren. Zondag 17 december geeft muziekvereniging Excelsior uit Eibergen het gevarieerde Kerstconcert in De Benneker in Gelselaar. 

Bezoekers gaan een fijne middag beleven, gevuld met muziek van het harmonieorkest en zang van twee koren. De sporthal wordt speciaal voor deze gelegenheid sfeervol aangekleed. De koren die meewerken zijn Popkoor SoSjaal uit Gelselaar onder leiding van Ester Wiegerinck en Projectkoor Haaksbergen onder leiding van Lotte Sieverink. Beide koren beschikken over een heel eigen repertoire en hebben mooie, bij deze gelegenheid passende nummers uitgezocht. SoSjaal zingt onder andere ‘Christmas Lights’ van Coldplay en wordt door Excelsior begeleid met het bekende ‘Do they know it’s Christmastime’ van Band Aid. Het Projectkoor brengt onder andere ‘That’s Chrismas to Me’ ten gehore en wordt bij het ingetogen ‘Indodana’ begeleid door twee slagwerkers op marimba.
Ook harmonieorkest Excelsior, dat onder leiding staat van Mark ten Breul, heeft gekozen voor muziekstukken die passen bij de tijd van het jaar, zoals ‘A Gleeful Christmas’ en ‘Christmas Swing’. Mooie nummers met verschillende variaties. Zowel aan het begin als aan het eind van het concert treden alle muzikanten en zangers samen op. Beide koren zijn daarvoor te gast geweest op een repetitie van Excelsior in het Dorpshoes. De 55 zangers en zangeressen pasten echter niet tegelijk met de orkestleden in de repetitieruimte. Tijdens de generale repetitie in De Benneker zijn alle stemmen samengevoegd tot één klinkend geheel.
Het Kerstconcert begint om 14.30 uur. De entree is 5 euro; kinderen die nog op de basisschool zitten mogen gratis naar binnen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo