Excelsior repeteert in aanloop naar het kerstconcert. Foto: PR
Excelsior repeteert in aanloop naar het kerstconcert. Foto: PR

Vrolijk kerstconcert met bekende kersthits

Muziek

EIBERGEN - De opleidingsorkesten en slagwerkleerlingen van muziekvereniging Excelsior Eibergen houden op zondag 10 december een ‘Vrolijk Kerstconcert’ voor de hele familie in theater ’t Spieker. 

Samen met het C & B-orkest brengt zangeres Lieke Hettinga verschillende bekende kerstnummers ten gehore. Het C-orkest is het beginnersorkest waarin kinderen en volwassenen zitten die nog niet zo lang een instrument bespelen. Aangevuld met een aantal ervaren muzikanten spelen zij een aantal kerstliedjes die veel kinderen vast mee kunnen zingen, zoals: ‘De herdertjes lagen bij nachte’, ‘Stille nacht’, ‘Nu zijt wellekome’ en een ‘Vrolijk Kerstfeest’.
Het B-orkest is het opleidingsorkest richting het grote harmonieorkest van Excelsior Eibergen. Samen met Lieke spelen ze een aantal bekende kerstnummers, zoals: Driving home for Christmas’ en ‘This Christmas’ van zangeres Christina Aguilera. Maar ook ‘All I Want for Christmas is You’ kan vast door iedereen in de zaal worden meegezongen. Beide orkesten staan onder leiding van onze twee dirigenten Merel Lievestro en Gijs te Velthuis.

Ook de slagwerkleerlingen van Excelsior zorgen voor een swingend optreden tijdens het kerstconcert. De leerlingen deden mee aan de slagwerkbeginnerscursus ‘De Trommelbende’ en hebben nu een half jaar les van Teun te Velthuis. Ze laten graag aan iedereen horen hoe goed ze al kunnen spelen.

Kerstsfeer
Theater ’t Spieker wordt prachtig versierd, zodat het publiek helemaal in de kerststemming kan komen. Ook chocolademelk en kerstkransjes zullen niet ontbreken.
Dit ‘Vrolijke Kerstconcert’ is een middagje uit voor de hele familie. Het concert begint zondagmiddag 10 december om 15.00 uur in theater ’t Spieker in Eibergen. De entree bedraagt 5 euro, maar kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Kaarten kan men nu al reserveren via info@excelsioreibergen.nl en anders zondagmiddag 10 december kopen aan de kassa.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo