Het concert van Koninklijke muziekvereniging Sophia’s Lust stond in het teken van circus. Foto: PR

Het concert van Koninklijke muziekvereniging Sophia’s Lust stond in het teken van circus. Foto: PR

Sophia’s Lust tovert Kulturhus om tot circustent met ‘Circus Sophia’

Muziek

RUURLO – ‘Circus Sophia’; het najaarsconcert van Koninklijke muziekvereniging Sophia’s Lust uit Ruurlo stond zaterdagavond in het Kulturhus in het teken van het circus. De avond werd geopend door voorzitter Marcellino Kropman. Het publiek werd welkom geheten op de verjaardag van de muziekvereniging. De muziekvereniging was op de dag van het concert jarig en mocht 162 kaarsjes uitblazen. De microfoon werd vervolgens doorgegeven aan Grietje Weenk die de avond presenteerde.

Het harmonieorkest onder leiding van Mark ten Breul opende de avond met de circus klassieker ‘Einzug der Gladiatoren’. Op de diavoorstelling verschenen de vrolijke circus foto’s en filmpjes. Vervolgens ging het orkest verder met ‘Under the big top’. Tijdens dit muziekwerk speelde orkestlid Sofie Kornelis de rol van spreekstalmeester waarbij ze alle circusartiesten van de avond aankondigde. Vervolgens ging het orkest verder met muziek van ‘Cirque du Soleil’, ‘The Clowns’ & ’The Bare Necessities’.
Naast het harmonieorkest speelde ook het jeugdorkest in de tent van Circus Sophia. Onder leiding van Dorien Jansen Venneboer speelde de enthousiaste jeugdleden drie werken binnen het thema circus. Ze trapten hun optreden af met het intro van de ‘Muppet Show’. Vervolgens speelden ze een medley van de Britse Ska-band ‘Madness’. Het jeugdorkest sloot af voor de pauze met ‘Multicolor’ van de populaire Nederlandse band ‘Son Mieux’.
Na een korte onderbreking opende het harmonieorkest de tweede helft met muziek uit de musicalfilm ‘The Greatest Showman’. Daarna kwamen de circusdieren aan bod met de ‘Pink Panther’ & de ‘Baby Elephant walk’ in een medley van Mancini. Vervolgens speelde het harmonieorkest ‘Circus around the World’ met daarin klassieke circusmuziek. Tijdens het laatste nummer ‘The Show must go on’ van Queen schoven alle leden van het jeugdorkest aan bij het harmonieorkest. En de show ging inderdaad nog even verder met het toegift ‘Let me entertain you’ van Robbie Williams.

Circustent
Het circus thema was tot in de puntjes verzorgd door de vereniging. Bij binnenkomst in het Kulturhus liep het publiek over de rode loper de, met vlaggen versierde, circustent in. Alle leden van Sophia’s Lust waren gekleed in vrolijke felle kleuren. Zij waren de circusartiesten van de avond! In de pauze stonden er bakjes popcorn klaar om mee te nemen in de grote zaal. De vrolijke en knallende verlichting in de zaal, verzorgd door lichtman Tim Smit, maakte het helemaal af.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo