Het harmonieorkest van Sophia's Lust stond ditmaal onder leiding van orkestlid Merel Lievestro. Foto: Jan Hendriksen

Het harmonieorkest van Sophia's Lust stond ditmaal onder leiding van orkestlid Merel Lievestro. Foto: Jan Hendriksen

Ongedwongen sfeer tijdens Zomerconcert Sophia’s Lust

Muziek

RUURLO - Er ‘hing’ zondagmorgen een ongedwongen sfeer rond de muziekkoepel aan de Domineesteeg waar muziekvereniging Sophia’s Lust een heus Zomerconcert verzorgde. Het repertoire zorgde voor een luchtig en aangenaam evenement.

Door Jan Hendriksen

Op het grasveld hadden zich tal van bezoekers neergevlijd om van het concert te kunnen genieten. Anderen hadden een eigen stoeltje uitgeklapt. Eén van families had zelfs hun parasol meegebracht om de af en toe felle zon te kunnen weren. Het harmonieorkest stond ditmaal niet onder leiding van de vaste dirigent van Sophia’s Lust Mark ten Breul maar van orkestlid Merel Lievestro. De Ruurlose leidde de muzikanten professioneel door het luchtige muzikale programma. Lievestro volgt momenteel de opleiding ‘Directie’ bij het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en mocht dirigeren omdat Ten Breul zondag een jubileumconcert moest leiden van een ander orkest. De vervangende Ruurlose dirigent heeft inmiddels al twee (jeugd)orkesten onder haar hoede. Dat van De Eendracht uit Aalten en van het opleidingsorkest (B en B) van Excelsior in Eibergen.
Het harmonieorkest van Sophia’s Lust speelde zondag voor de pauze verschillende bekende zomerse werken zoals Copacabana, Oregon, Guadalajara en Consuela Ciscars. Vervolgens was het de beurt aan het leerlingenorkest onder leiding van Dorien Jansen Venneboer. Na de pauze opende het harmonieorkest met het nummer Thriller gevolgd door Lilo & Stitch en Bessarbyanke. Als ‘uitsmijter’ speelde het harmonie- en leerlingenorkest gezamenlijk het nummer Firework. Zowel voorzitter Marcellino Kropman van Sophia’s Lust als dirigente Merel Lievstro keken terug op een zeer geslaagd Zomerconcert. “Er was veel publiek, muzikaal ‘liep’ het lekker en het weer liet ons vandaag niet in de steek”, aldus het tweetal.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant