Met vrolijke feestmuziek van Trio C Tot De Derde blaast KunstKring Ruurlo de traditie van een zomeravondconcert nieuw leven in. Foto: Jürgen Dott
Met vrolijke feestmuziek van Trio C Tot De Derde blaast KunstKring Ruurlo de traditie van een zomeravondconcert nieuw leven in. Foto: Jürgen Dott

Zomeravondconcert in Ruurlose bossen

Muziek

Zomeravondconcert met klezmer-, Balkan- en zigeunermuziek door Trio C Tot De Derde

RUURLO – De KunstKring organiseert in samenwerking met Pannenkoekboerderij De Heikamp een vrolijk, luchtig zomeravondconcert. Op zaterdagavond 29 juli Trio C Tot De Derde speelt klezmer- balkan- en zigeunermuziek aan de Hengeloseweg 2 in Ruurlo. Het optreden begint om 20.15 uur.

Na een onderbreking van enkele jaren gaat KunstKring Ruurlo de traditie weer voortzetten van een vrolijk zomeravondconcert. Dit jaar wordt het gehouden op het terrein van pannenkoekboerderij De Heikamp, bij velen bekend als sfeervolle accommodatie in de Ruurlose bossen.

Trio C Tot De Derde speelt klezmer in de puurste zin van het woord: joodse feestmuziek. Maar ook in de breedste zin, want het is een stijl die voortdurend in ontwikkeling is. Eén die veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres als Balkan- en gipsy muziek, jazz en klassieke muziek. Het streven van de drie musici is daarbij: geen imitatie, maar integratie van alle muziekgenres die op hun pad komen. Ze spelen composities van Oost-Europees georiënteerde klassieke componisten. En werken van Béla Bartók en Zoltán Kodály worden afgewisseld met eigenzinnige vertolkingen van traditionele melodieën uit het Klezmer- en Balkan Repertoire.

De Heikamp biedt door zijn grote terrein en de vele bijgebouwen een goede gelegenheid voor een sprookjesachtig zomeravondconcert. En ook als het weer niet mee zou zitten, zijn er oplossingen voorhanden zodat de bezoekers volop kunnen genieten. En niet alleen van de muziek. Er zijn ook hapjes en drankjes verkrijgbaar. En speciaal voor deze gelegenheid biedt de Heikamp een bijzonder arrangement aan. Een barbecue-buffet inclusief toegangskaart. Dit arrangement kan men bestellen via de website van de pannenkoekboerderij. 

Losse kaarten kosten 15 euro en zijn te koop via de site van de KunstKring en via de Heikamp. En aan de kassa op de avond zelf vanaf 19.30 uur.

https://kunstkringruurlo.nl/

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo