De band Strahljäger bestaande uit v.l.n.r.: Pascal Heilig, Ruben Smits, Florian Asselman, Wim Weernink en  Arie van Boven. Foto: PR

De band Strahljäger bestaande uit v.l.n.r.: Pascal Heilig, Ruben Smits, Florian Asselman, Wim Weernink en  Arie van Boven. Foto: PR

Strahljäger stijgt voor het eerst op vanaf De Tapperij

Muziek

RUURLO/BARCHEM - De laatste onderdelen worden momenteel gemonteerd door de vier muzikanten en de leadzanger. En dan is het op vrijdagavond 31 maart zover. Dan kan de band Strahljäger voor het eerst opstijgen vanaf vliegbasis De Tapperij in Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

Het muzikale vijftal bestaat uit Pascal Heilig (40) en Florian Asselman (34) uit Ruurlo, Wim Weernink (41) uit Barchem, Ruben Smits (38) uit Zutphen en Arie van Boven (53) uit Doetinchem. Zij beschikken samen over een grote muzikale ervaring. De vijf waren in het verleden namelijk vele jaren actief binnen enkele bekende en gerenommeerde (voormalige) regionale coverbands zoals De Daltons, Hertogh, Opschaakl’n en The Dogz. In coronatijd vonden zij elkaar. Het klikte muzikaal direct en de ‘veteranen’ betraden gezamenlijk het ‘oefenhok’ waar ooit De Daltons hun sporen nalieten.
Vrijdagavond 31 maart treedt Strahljäger voor het eerst in het openbaar op tijdens het zogenaamde ‘Hängarfest’ bij De Tapperij in Ruurlo. Onder het motto ‘We play happy metal’, want stevig kun je de muziek van Strahljäger wel noemen. Over de setlist, die inmiddels uit ruim twintig nummers bestaat, wil het vijftal nog niet veel verklappen. Alleen dat die in ieder geval klassiekers van onder meer ZZ-Top, Dire Straits, CCR en The Golden Earring bevat. Maar ook nummers van onder andere The Weeknd en Lady Gaga. “Dan allemaal wel in een eigen stevige bewerking”, zegt leadzanger Florian Asselman, die in het verleden deel uitmaakte van de voormalige Barchemse band Hertogh. En menige Ruurloër kent de bebaarde timmerman met zijn gouden keel van Reurle Live waaraan hij diverse malen zijn medewerking verleende.

De ene helft van de ritmesectie wordt ingevuld door basgitarist Pascal Heilig, de enige van het kwintet met een muzikale opleiding. Wim Weernink speelt drums, net als bij de voormalige band De Daltons. Verder heeft hij binnen Strahljäger de functie van ‘chef’ voor de wekelijkse repetities. Ruben Smits is met zijn puntige gitaren alom bekend binnen de Zutphense muziekscene waarvan hij al vele jaren deel uitmaakt. De nestor van de band is de voormalige Hengeloër Arie van Boven. De huidige Doetinchemer speelde al in de diverse bands. Momenteel is Van Boven naast Strahljäger onder meer ook actief voor een coverband van Iron Maiden, Beast of Maiden, waar hij net als bij Strahljäger voor loepzuivere gitaarsolo’s zorgt. 

Spanning
Het vijftal ziet met enige gezonde spanning uit naar het eerste optreden bij De Tapperij. “Een locactie waar we met De Daltons regelmatig hebben opgetreden”, zeggen Heilig en Weernink. In het voorprogramma treedt 31 maart tijdens het ‘Hängarfest’ Miss Es en the Big Boys op.
Toegangskaarten voor het ‘Hängarfest’ zijn te koop via onderstaande websites. Direct na het eerste optreden bij De Tapperij volgt een tweede optreden voor Strahljäger. Dat is op Paaszaterdag 8 april tijdens Hoonderrock bij Buitencentrum Kerkemeijer in Borculo.


mijnetickets.shop/feesten-at
www.strahljager.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo