Kamerkoor Ruurlo en omstreken heeft leden onder andere uit Lochem, Vorden, Eibergen, Ruurlo. Foto: PR

Kamerkoor Ruurlo en omstreken heeft leden onder andere uit Lochem, Vorden, Eibergen, Ruurlo. Foto: PR

Kamerkoor Ruurlo en omstreken in Barchkerk

Muziek

RUURLO/BARCHEM - Klassieke muziek is van alle tijden; dat bewijst het kamerkoor Ruurlo en omstreken tijdens een openbare repetitie/miniconcert op 1 maart in de Barchkerk in Barchem. Inloop in de kerk is vanaf 19.30 uur. 

Juist in deze roerige tijden verbindt klassieke muziek door te laten voelen wat harmonie en vrede zijn. Na de Middeleeuwen introduceerde de Renaissance meer variatie in ritme en melodie. Uit die tijd worden Engelse stukken gezongen van onder andere Thomas Morley en Thomas Tomkins. De introductie van het begeleidende basso continuo leidde tot de Barok, hoorbaar in liederen van William Boyce en anderen. Waar de hedendaagse componist John Rutter weer op door borduurt. Ook daar kunnen de bezoekers van genieten.

Afgesloten wordt met An Irish Blessing, het muzikale bewijs dat tweespalt overbrugd kan worden. Waarna er tijd is voor napraten met een drankje er bij. Wie ook over de brug wil komen en deze muziek met dit wil gaan zingen kan zich melden voor het volgende project met vooral vroege Duitse liederen bij voorzitter Johan Meulman, tel. 06-48081544.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant