Het orkest speelde tijdens de vlucht van Sophia's Lust  onder leiding van muzikaal piloot Mark ten Breul. Foto: Jan Hendriksen

 Het orkest speelde tijdens de vlucht van Sophia's Lust  onder leiding van muzikaal piloot Mark ten Breul. Foto: Jan Hendriksen

Gevarieerde muzikale vlucht met Sophia’s Lust Airlines

Muziek

RUURLO – Tijdens het koffieconcert ‘Fly Away’ nam Koninklijke Muziekvereniging Sophia’s Lust haar publiek zondag mee met een muzikale vlucht om de wereld. Het Kulturhus in Ruurlo was dit keer omgetoverd tot een vliegveld waar iedereen een plekje kreeg toegewezen in het vliegtuig.

Het thema van het concert was ‘Vliegen om de wereld’. Bij binnenkomst in het Kulturhus stond er al aangeven op borden waar de gate, terminal en bagagehal zich bevonden op het vliegveld. Alle orkestleden gingen goed voorbereid op reis en hadden al hun bagage al verspreid in de grote zaal. Die zaal was aangekleed met koffers, strandballen en parasols. Iedereen was gekleed in zijn/haar favoriete vakantieoutfit. De muzikale reis begon in het Engelse Londen met de stevige concertmars ‘Arsenal’.
Vervolgens vloog men door naar Kenia met het muziekstuk ‘The African Connection’. Om de huilende baby in het vliegtuig in slaap te wiegen speelde het orkest het stuk ‘Hine e Hine’, een oud traditioneel kinderliedje uit Nieuw-Zeeland. Bij een lange vlucht wordt er ook wel eens een filmpje bekeken in het vliegtuig. Daarom speelde het orkest het stuk ‘Oregon’. Een orkestwerk over een treinreis door het wilde westen van Amerika. Tijdens de muziekstukken kon het publiek genieten van bijpassende beelden op het grote scherm. Het vliegtuig vloog vervolgens door naar Roemenië en India met de ‘Cossack Patrol’ en ‘Bizarre Bazaar’.

Het orkest sloot af met typische feestelijke Jiddische muziek uit Oost-Europa in het stuk ‘Bessarbyanke’. Het concert werd gepresenteerd door Grietje Weenk. Ze nam het publiek op originele wijze mee met een verhaal over een reiziger die vanuit het vliegtuig de wereld bekeek. Het orkest speelde onder leiding van muzikaal piloot Mark ten Breul.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant