Afbeelding Thank you for the music. Foto: PR
Afbeelding Thank you for the music. Foto: PR

Crescendo Neede zegt Thank you for the music

Muziek

NEEDE - Het orkest van Crescendo Neede, geeft in samenwerking met de Twentse Politie Kapel, op zaterdag 11 februari een concert in de Grote Kerk in Neede.

Crescendo Neede stond sinds half oktober onder artistieke leiding van Marcel Loff aangezien Hans Schippers, de dirigent van Crescendo, gezondheidsredenen tijdelijk niet in staat was om voor het orkest te staan. Met het geven van dit concert wil Crescendo Marcel Loff graag bedanken dat hij de muzikale leiding tijdelijk heeft willen overnemen. Een oprechte ‘Thank you for the music’.

Marcel Loff is in 1970 geboren in Losser, Overijssel. Hij begon zijn muzikale loopbaan op vijfjarige leeftijd, toen hij met de trompet in aanraking kwam. Al snel werd de trompet ingeruild voor bariton en uiteindelijk bastuba en bastrombone. In 1995 studeerde hij af op het Twents Conservatorium op bastuba en een jaar later op bastrombone.

In 1995 kreeg Marcel Loff een baan bij Joop van den Ende als bassist en bastrombonist. Hij heeft bij verschillende musicals gespeeld zoals; Evita; West Side Story en Chicago. Daarnaast werd hij in 1995 dirigent van het Egerländerorkest de Bonkenbargkapel in Oldenzaal, waar hij tot op heden nog altijd dirigeert en waarmee hij in 2007 Europees Kampioen werd.
In 1999 werd hij als bassist aangenomen bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht, waar hij nog steeds werkzaam is. Tevens heeft hij bij verschillende orkesten gewerkt als dirigent en gastdirigent.

Crescendo had net zo makkelijk voor het thema ‘All-in the family’ kunnen kiezen, want de dirigent van de Twentse Politiekapel is Willem Loff, Marcels vader.

De Twentse Politie Kapel bestaat uit ongeveer 45 leden. Veel daarvan zijn werkzaam of werkzaam geweest (inmiddels gepensioneerd) binnen de Twentse politie, maar zij hebben ook een aantal burgerleden. De TPK is een harmonieorkest en brengt, onder leiding van de dirigent Willem Loff, een repertoire variërend van licht klassiek tot de hedendaagse pop- en musicalmuziek ten gehore.

De Twentse Politie Kapel staat sinds 1991 onder leiding van dirigent Willem Loff. Hij is afkomstig uit Winterswijk, is gehuwd en heeft vier kinderen. Willem Loff kwam als 5-jarige jongen in aanraking met de muziek en begon met het bespelen van de klarinet. Op 16-jarige leeftijd hing hij zijn klarinet aan de wilgen en stapte over op bes-bas. Op latere leeftijd heeft hij besloten om te gaan studeren aan het Twents Conservatorium in Enschede waar hij in 1985 afstudeerde op bes-bas en als HaFaBra-dirigent. Al snel werd hij een bekend en veel gevraagde dirigent.
Behalve dat Willem Loff de Twentse Politie Kapel is hij ook dirigent van Seniorenorkest ‘De Achterhoek’ en is hij ere-dirigent van Sint Willibrord Lievelde.

Samen met de Twentse Politie Kapel wil Crescendo Neede iedereen hartelijk uitnodigen voor een gezellige muzikale avond met mooie muziek. Toevallig hebben beide orkesten gekozen voor solisten op saxofoon en trompet. Het concert begint op 11 februari om 19.30 uur in de Kerk (Kerkplein 1) in Neede. De toegang is gratis, hoewel een vrije gift na afloop op prijs wordt gesteld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo