De Paloma’s dat zijn een stel donders gezellige muzikanten die houden van een mooi stukje 'olderwetse' piratenmuziek. Foto: PR

De Paloma’s dat zijn een stel donders gezellige muzikanten die houden van een mooi stukje 'olderwetse' piratenmuziek. Foto: PR

Brooksfeest 2023 met de Paloma’s, een vinyl piratenbattle én frühschoppen

Muziek

RUURLO – Het Brooksfeest, georganiseerd door de Ruurlose Buurtvereniging Het Broek en Omstreken telt dit jaar een extra dag. Het jaarlijks terugkerende buurtfeest begint dit jaar namelijk al op vrijdagavond 14 april. Tijdens deze avond zullen verschillende Achterhoekse piratenzenders strijden tijdens een speciale vinyl battle. Deze piratenavond wordt georganiseerd in samenwerking met Station Achterhoekse Muiters.

Het feest vindt dit jaar ook weer plaats in de feestweide bij boerderij De Weustemoat aan de Kooiersdijk en wel op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 april. Door het toevoegen van de extra avond en de bijbehorende samenwerking, hoopt de organisatie van ‘t Brooksfeest een extra dimensie aan het feest te geven.
Tijdens de piratenavond is iedereen van harte welkom en is de entree gratis. “Komt allen vrijdag even an om samen naar mooie piratenhits op vinyl te luisteren”, aldus Marc Bensink van Buurtvereniging Het Broek en Omstreken.
Op zaterdagavond 15 april strijken de Paloma’s neer in het Ruurlosebroek. De Paloma’s dat is een stel ‘donders gezellige’ muzikanten die houden van een mooi stukje ‘olderwetse’ piratenmuziek. Dit toporkest uit ‘t oosten van het land wekt al die magistrale plaatjes van vroeger weer gewoon opnieuw tot leven. Het lopen van de polonaise, in het rond springen en inhaken op een walsje, het zal allemaal gaan gebeuren. En dat alles inclusief het geluid van een echte accordeon en Hammondorgel. Naast de Paloma’s is ook DJ Martin aanwezig om het feest helemaal compleet te maken.

Frühschoppen
Zondag 16 april wordt het vroeg pieken in het Ruurlosebroek tijdens het Frühschoppen. Onder het genot van een tarwe smoothie of een ander genoeglijk drankje kan men lekker swingen op de hits die Freeline de zaal in slingert.

Online voorverkoop
De aftrap van de online voorverkoop heeft inmiddels plaats gevonden op 1 februari. Via hetbroek.com/voorverkoop komt men uit op de ticketverkoopsite die door de organisatie is opgezet. Entreekaarten voor de Paloma’s en DJ Martin (15 april) zijn te koop voor 12,50 euro en entreekaarten voor het Frühschoppen zijn verkrijgbaar voor 7,50 euro (zondag 16 april). Kaarten zijn vanaf 13 februari ook verkrijgbaar bij Everwennink Gemak in Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo