Vrijetijdskoor Völle Wille brengt een kerstsprookje in de Oude Mattheüs. Foto: PR

Vrijetijdskoor Völle Wille brengt een kerstsprookje in de Oude Mattheüs. Foto: PR

Kerstsprookje in de Oude Mattheüs

Muziek

EIBERGEN - Vrijetijdskoor Völle Wille brengt zondagmiddag 18 december in de Oude Mattheüskerk in Eibergen een eigentijds kerstsprookje ten gehore. Het koor combineert bekende en minder bekende kerstliederen met eigentijdse nummers uit de popmuziek.

Samen vormen ze, met een kerstverhaal dat zich in Eibergen afspeelt, een sprookje over de boodschap van kerst. Een verteller brengt tussen de gezongen nummers door het verbindende verhaal ten gehore.

Ontroerend
De muziek en de vertelling nemen de luisteraar mee in een ontroerend verhaal over mensen die elkaar vinden in een gezamenlijke kerstbeleving. “We hebben geprobeerd om het aloude kerstverhaal te actualiseren en naar de mensen toe te brengen”, zegt schrijver van het verhaal Frank Kluit. “Ik heb me afgevraagd wat er zou gebeuren als Jezus dit jaar hier in Eibergen op de Brink geboren zou worden. Hoe zouden wij daar nu in deze moderne tijd op reageren, ongeacht de vraag of je wel of niet religieus betrokken bent en daarbij gaan we nadrukkelijk in op de actualiteit.”

Het koor, dat onder leiding staat van dirigente Wendy Reinderink, wisselt bekende Nederlandse kerstliedjes en popnummers af met prachtige tweestemmig gezongen Duitse nummers, die de sfeer van het oude kerstfeest oproepen. De uitsmijter is een Engelse Christmas Carol.

Akoestiek
“De sfeer in de Oude Mattheüs en de mooie akoestiek zullen zeker bijdragen aan een gedenkwaardige voorstelling”, denkt Kluit. “En door het karakter van het kerstverhaal en de herkenbare kerstliederen is dit concert ook prima geschikt voor kinderen.”

Het concert begint om 15.00 uur en de Oude Mattheüs is vanaf 14.30 uur open. De toegangsprijs bedraagt 3 euro en kaarten zijn aan de deur van de kerk verkrijgbaar.

Er is een pauze waarin de concertgangers een kop koffie of thee kunnen drinken en de koorleden kunnen ontmoeten. Een programmaboekje met de liedteksten wordt bij de ingang uitgedeeld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo