Barokensemble Palette. Foto: Arie Ravesloot
Barokensemble Palette. Foto: Arie Ravesloot

Barokensemble Palette in De Antonius

Muziek

REKKEN - Barokensemble Palette treedt zondag 15 januari op in ‘De Antonius’ in Rekken. Het concert, met werken van grote Duitse en Italiaanse componisten, begint om 14.30 uur. 

Het Barokensemble Palette (www.ensemblepalette.com) is een in 2020 opgerichte groep met ervaren musici. Met op barokviool Saskia Moerenhout, op traverso Arie Ravesloot, op barokcello Annika Stjernlöf en op klavecimbel Pauline Schenck. Zij speelden en spelen in verschillende (inter)nationale orkesten, zoals Concerto Köln, De Nederlandse Bachvereniging, Het Drottningholm barockorkester, Florilegium Musicum en Het Van Wassenaerconsort.

Hun liefde voor het spelen van kamermuziek in kleine bezetting bracht de musici bij elkaar. Er staan werken van grote componisten uit Duitsland en Italië op het programma. Van ingetogen tot virtuoos. Van Bach tot Telemann tot Vivaldi. Twee composities van Telemann vormen het hart van het programma. In zijn kwartet, gecomponeerd voor vrienden in Parijs, valt de geraffineerde instrumentatie op; zeer modern voor zijn tijd. En in de triosonate trekt Telemann echt alles uit de kast: spannende ritmes, heftige chromatiek en prachtige melodieën.

Toegangskaarten voor dit concert van Palette op zondag 15 januari kosten 12,50 euro en zijn te reserveren via ravehave@gmail.com, of te verkrijgen aan de kassa in De Antonius (contante betaling).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo