Sing a Song sloot het concert af met het nummer ‘Overkant’ van Suzan en Freek. Foto: Evanne Welling

Sing a Song sloot het concert af met het nummer ‘Overkant’ van Suzan en Freek. Foto: Evanne Welling

Muzikaal enthousiasme bij concert jarig Kinderkoor Sing a Song (35)

Muziek

RUURLO/VORDEN - Net als vrijdag- en zaterdagavond tijdens het jubileumconcert van vocal group @Seven uit Ruurlo in Theater Onder de Molen in de Lindensche Molen moesten de bezoekers zondagmorgen tijdens het jubileumconcert van kinderkoor Sing a Song uit Ruurlo hun riemen goed vastbinden voor een muzikale reis rond de wereld.

Door Jan Hendriksen

Vaak komt van uitstel afstel. Dit gold gelukkig niet voor het 35-jarig lustrumconcert van Sing a Song onder leiding van dirigent Karin Hukker. In het thema ‘Op reis’ werden de bezoekers meegenomen op een prachtige reis die het koor in die 35 jaar gemaakt heeft. In vogelvlucht gingen de kinderen de wereld rond, vooruit en terug in de tijd, vergezeld door mooie stemmen en muziek. De tekst voor het welkomstlied werd door Karin zelf geschreven. Vervolgens reisde Sing a Song terug in de tijd en zongen ze ‘Superformiweldigeindefantakolosachtig’. Dit werd gevolgd door ‘Ik wil alleen maar rock en roll’ en ‘Waarom moet ik gaan’.
Na de pauze openden de kinderen met het nummer ‘Stieros uit Spanjos’, waarbij het hele publiek vol enthousiasme meezong. Het programma werd vervolgd met een Suzan en Freek medley, om daarna naar de toekomst te reizen met een nummer van Kinderen voor Kinderen ‘100 jaar’. Het concert van Sing a Song werd afgesloten met het nummer ‘Overkant’ van Suzan en Freek. De kinderen kunnen terugkijken op een afwisselend concert waarin muzikaliteit en enthousiasme voorop stonden. Sing a Song werd muzikaal begeleid door Lotte van Duren op piano en Imke Jelier op dwarsfluit.

Onvergetelijk
Voor de pauze werd dirigent Karin Hukker in het zonnetje gezet door haar moeder en voorzitter van het bestuur van Sing a Song en @Seven, José Hukker. Als zevenjarig meisje werd Karin Hukker lid van het toenmalige Ruurlo’s kinderkoor, nu Sing a Song. Na de Sing a Song periode stopte het niet voor haar maar werd ze lid van het Meidenkoor, nu @Seven. Beide koren stonden destijds onder leiding van haar grote voorbeeld Yvon Taken. De kinderkoorperiode was voor Karin een onvergetelijke tijd en ze beleeft altijd nog veel plezier in het zingen en het muziek maken.
José Hukker: “De liefde voor het zingen zat al in je, maar is zeker door Yvon Taken nog eens gestimuleerd. En nu geef je de liefde voor muziek op jouw beurt weer door aan de kinderen van jouw koor, waar je nu inmiddels zelf al ruim tien jaar dirigent van bent. Met je koor heb je diverse mooie herinneringen gemaakt, denk aan een optreden tijdens Reurpop, het 25-jarig jubileum, deelname aan Bevrijdingsconcerten en de Ruurlose Kerst Inn.”
Karin is als eerste en enige meer dan 25 jaar onafgebroken lid van Sing a Song en @Seven. Voor deze bijzondere mijlpaal werd ze door het bestuur extra gefeliciteerd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant