Het harmonieorkest speelde de grootste filmklassiekers met scènes uit de bijbehorende films op het witte doek. Foto: PR

Het harmonieorkest speelde de grootste filmklassiekers met scènes uit de bijbehorende films op het witte doek. Foto: PR

Muziekvereniging Sophia’s Lust tovert uitverkocht Kulturhus om tot live-bioscoop

Muziek

RUURLO - ‘Sophia’s Lust to the Movies!’; Het najaarsconcert van Koninklijke muziekvereniging Sophia’s Lust stond zaterdagavond in het teken van de filmmuziek. Het harmonieorkest speelde de muziek uit de grootste klassiekers met scènes uit de bijbehorende films op het witte doek. Een uitverkocht Kulturhus heeft ervan genoten.

Voorzitter Liezette Jansen opende de avond en heette het publiek welkom bij de verjaardag van Sophia’s Lust. De muziekvereniging is dit jaar 161 jaar jong geworden. En specifiek ‘jong’ omdat de vereniging inmiddels meer dan 25 jeugdleden telt. Hier mag Sophia’s Lust terecht trots op zijn.
Het harmonieorkest onder leiding van Mark ten Breul speelde als eerste het ‘Universal theme’. Daarna werd het (dirigeer)stokje letterlijk doorgegeven aan orkestlid Merel Lievestro. Ze studeert aan het conservatorium ArtEZ en mocht in het kader van haar opleiding het werk ‘Moments for Morricone’ voor haar rekening nemen. Zij oogstte daarmee een groot applaus van de orkestleden en het publiek.
Vervolgens ging het orkest verder met de films ‘Jurassic Park’en ‘Indiana Jones’. Het publiek genoot zichtbaar van het hoge muzikale niveau en het spektakel op het witte doek. Na een korte pauze begon het harmonieorkest aan de tweede helft met de sciencefiction film ‘Star Wars’. Piratenschepen verschenen op het witte doek tijdens een medley van ‘Pirates of the Caribbean’ en daarna speelde het orkest de muziek uit de film ‘Forrest Gump’. De filmavond werd afgesloten door het harmonieorkest samen met het jeugdorkest met de bekende Disney-film ‘The Lion King’.

Hollywood
Het filmthema was tot in detail doorgevoerd. Bij binnenkomst in het Kulturhus liep het publiek over de rode loper langs de ‘Walk of Fame’ de bioscoopzaal in. Alle leden van Sophia’s Lust hadden hun eigen ‘Walk of Fame’-ster met hun naam. Zij waren immers de sterren van de avond. Meteen kwam de heerlijke zoete lucht van popcorn de bezoekers tegemoet. In de pauze stond er namelijk een popcornmachine klaar waar iedereen een zakje verse popcorn kon meenemen de uitverkochte bioscoopzaal in.

Witte doek
De grote zaal van het Kulturhus was omgetoverd tot bioscoopzaal met een groot filmscherm achter het harmonieorkest. Het witte doek had deze avond een grote rol. In plaats van door een ladyspeaker werden de muziekstukken aangekondigd met een filmtrailer. En als het harmonieorkest speelde waren de bijbehorende filmscènes op het scherm te zien.

Ghostbusters
Naast het harmonieorkest kreeg ook het jeugdorkest onder leiding van Dorien Jansen Venneboer een plekje in de spotlights. De enthousiaste jeugdleden speelden twee werken uit de spookfilm ‘Ghostbusters’  ‘Who you gonna call… Ghostbusters’ klonk het door de zaal heen tijdens dat nummer. Het jeugdorkest sloot af voor de pauze met de bekende superheld uit de Marvel-films ‘Thor’.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant