De Bende van Beuving. Foto: PR

De Bende van Beuving. Foto: PR

Völle Wille gaat met Beuving op de planken

Muziek

EIBERGEN - De Bende van Beuving en Vrijetijdskoor Völle Wille slaan de handen ineen. Op zaterdag 15 oktober brengen zij in ’t Spieker in Eibergen een cabaretesk muziektheaterprogramma. Het koor zingt niet alleen mee in het programma van Ernest Beuving, maar brengt ook een aantal prachtige nummers uit het eigen repertoire.

Beuving werkt vaker samen met lokale koren en heeft met Völle Wille het programma een aantal keren doorgezongen. Hij is erg blij met deze samenwerking, want, zegt hij: “Völle Wille laat zien en horen dat zingen verbindt en gelukkig maakt èn dat zingen leeftijdsloos is. Het is bovendien een heel enthousiast en gezellig koor.”
Beuving staat niet alleen voor veel humor, heerlijke typetjes, imitaties, persiflages en mooie liedjes, maar daarnaast schuwt hij ook de relativering (van voornamelijk zichzelf) niet. Want zoals hij zegt: “Er is al zoveel ellende in de wereld, daar kan ik ook nog wel bij.” Hij zit zelf aan de antidepressiva maar zijn motto blijft: “Prozac eens lekker door.”

Testen
“We vinden het als vrijetijdskoor erg belangrijk dat we deze samenwerking met Ernest Beuving kunnen aangaan”, zegt secretaris Frank Kluit. “Het geeft ons als koor de gelegenheid om onze mogelijkheden van een groter optreden uit te testen in een theater dat ons na aan het hart ligt. We hebben in de coronaperiode lang niet kunnen zingen, maar nu zijn we weer volop bezig en het aantal zangers neemt gestaag toe.”
Het repertoire van Völle Wille bestaat vooral uit nummers uit de hitparade van de tweede helft van de vorige eeuw, wat in de meeste gevallen betekent dat de nummers makkelijk in het gehoor liggen en dat men ze nog kent. De koorleden hoeven dan ook geen noten te kunnen lezen om mee te doen. “We kunnen met recht zeggen dat we een laagdrempelig koor zijn”, vindt Kluit. “Gezelligheid en plezier in het zingen staan bij ons hoog in het vaandel.”
Vrijetijdskoor Völle Wille oefent elke dinsdagmiddag om 13.30 uur in ’t Spieker en kan nog best een paar mannenstemmen gebruiken. Wie graag zingt en belangstelling heeft om zijn of haar stem in koorverband te laten horen, kan vrijblijvend komen luisteren en meezingen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo