Kees van Zutphen. Foto: PR

Kees van Zutphen. Foto: PR

Kees van Zutphen gids in muzikale rondreis door Europa

Muziek

BORCULO - Muziekkenner Kees van Zutphen en de Synagoge in Borculo verbinden zich opnieuw met elkaar in een muzikale rondreis door Europa. Dat gebeurt in de vorm van een zesdaagse lezingencyclus.

Kees van Zutphen heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd door het enthousiasme waarmee hij zijn publiek met zijn kennis en liefde weet mee te voeren in de wereld van de klassieke muziek. Op zes maandagmiddagen, 17, 24, en 31 oktober en 7, 14 en 21 november, neemt hij zijn gehoor opnieuw mee. De cursus wordt gegeven in de synagoge Borculo (Weverstraat 4). De ‘lessen’ zijn van 14 tot 16 uur.
Deze lezingencyclus is een vervolg op deel 1 van de muzikale rondreis, die in het najaar van 2019 met enthousiasme werd ontvangen. Daarbij werden Scandinavië, Rusland, Engeland, Frankrijk, Italië en Tsjechië aangedaan. De reis werd vervolgd in maart 2020, net voor corona een zwaar stempel zou gaan drukken op het maatschappelijke en culturele leven. Helaas moest de serie vanwege de pandemie na twee middagen abrupt worden afgebroken.
Van Zutphen pakt nu de draad weer op en neemt zijn gehoor mee naar Polen, Hongarije, Oostenrijk, Duitsland, Spanje en Nederland. Op zoek naar het eigen geluid en de eigen (muzikale) cultuur. Het draagt de belofte in zich van een brede, bontgekleurde en veelstemmige belevenis. Van elk land wordt het werk van nationale componisten beluisterd en wordt de invloed toegelicht die hun werk heeft gehad op componisten na hen.

Bevlogen
Als geen ander weet Kees van Zutphen mensen te boeien met zijn verhaal. Hij vindt een perfecte balans tussen enerzijds het onbevangen luisteren naar muziek, niet gehinderd door veel kennis en anderzijds de toegevoegde waarde van het weten omtrent die muziek. Daarom is deze cursus bijzonder geschikt voor zowel ‘beginners’, als voor hen die zich al langer hebben verdiept in het leven van componisten en de muziekperiode die zij vertegenwoordigen. Van Zutphen is onder meer verbonden aan theater De Reggehof in Goor, waar hij concerten inleidt en lezingen en cursussen verzorgt. De kosten bedragen 60,00 euro (donateurs 57,50 euro) incl. koffie/thee. Losse avonden: 12,50 euro (donateurs 10,00 euro).
Voor inschrijven voor de lezingencyclus en meer informatie over deze en alle andere activiteiten, zie de website.


activiteiten.synagogeborculo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo