De Bluesbrothers met het succesnummer Everybody needs somebody. Foto: Oranjevereniging Ruurlo

De Bluesbrothers met het succesnummer Everybody needs somebody. Foto: Oranjevereniging Ruurlo

Publiek uitzinnig tijdens allerlaatste Reurle Live

Muziek

RUURLO - Het publiek was uitzinnig: zong, sprong en danste volop mee, tot groot plezier van de muzikanten, zangers en zangeressen. Dan is het des te meer jammer dat vorige week donderdagavond de vijfde editie van Reurle Live op de openingsavond van de Ruurlose Septemberfeesten vooralsnog ook de laatste was.

Door Jan Hendriksen

Het organisatiecomité bestaande uit Hans ter Horst, Rob Hulshof, Peter Weenk, Ton Tolkamp en Peter Tesselaar had in aanloop naar deze editie te kennen gegeven om te stoppen met het muzikale evenement dat in 2013 het daglicht zag. De oproep om het ‘stokje’ over te nemen is nog niet concreet opgepakt. Maar wie weet staat er op korte termijn een nieuwe groep enthousiastelingen op om Reurle Live voor de toekomst te behouden. Want die roep was uit het publiek donderdagavond duidelijk hoorbaar.

Vlammen
Het was nog één keer vlammen onder het motto ‘The best of Reurle Live’. En het ‘vuur’ sloeg van de bühne over op het publiek. De beste editie, ondanks dat het geluid niet altijd optimaal was. Meer dan dertig muzikanten, zangers en zangeressen uit Ruurlo en directe omgeving lieten nog één keer horen dat zij in staat waren om een prachtige start van het jaarlijkse Septemberfeest te verzorgen. Een stel puike muzikanten, een groep verrassende zangers en zangeressen en een blazerssectie die van wanten wist. Sinds begin april was er iedere vrijdagavond hard gerepeteerd in het tot oefenruimte omgebouwde café Nijenhuis. En dat was te horen.
Er was door het organisatiecomité een repertoire samengesteld van 33 nummers uit de vier voorafgaande Reurle Live sessies. Dat stond garant voor een zeer gevarieerde muziekavond. Er waren zelfs recente hits uit 2022 toegevoegd aan het programma zoals Amsterdam van Flemming en Bam Bam van Camila Cabello. Maar er waren vooral oude vertrouwde hits. Nadat de feesttent was volgestroomd werden de lichten gedoofd en klonk ‘Fanfare for the common man’ prachtig vertolkt door de puike blazerssectie in combinatie met gitaren en drums. De toon was gezet en de bomvolle tent kon alle deelnemers op het podium aanschouwen. De beide Bluesbrothers zetten vervolgens in met het succesnummer Everybody needs somebody, vocaal ondersteund door en viertal dames. De eerste set werd afgesloten door een aantal ‘onherkenbare’ heren in een Village People outfit. YMCA werd met groot enthousiasme volbracht zowel op als voor het podium.

Polonaise
In de tweede set werd zelfs de polonaise ingezet tijdens het nummer ‘Het dondert en het bliksemt’ van Guus Meeuwis en het publiek zong uit volle borst mee met ‘Leef’ van Dré Hazes gevolgd door ‘Little Lion Man’ in een intieme sessie op het podium. De tweede set werd afgesloten met wederom een klassieker, ‘Zombie’, vol emotie gezongen zowel op als voor het podium.
Een rustpunt in de derde set was het intro van Tina Turner, maar dat was van korte duur want het nummer eindigde in een daverend einde: Proud Mary. Het podium was vervolgens voor een zangeres, die in haar eentje achter de piano het nummer van Krezip, ‘I would stay’ speelde en zong. Zij speelde het klaar om de hele tent te laten meezingen. Kippenvel. Alle meewerkende muzikanten, zangeressen en leden van de organisatie werden vervolgens op het podium geroepen voor een afscheidsnummer. Wat kon dat anders zijn dan ‘Hey Jude’ waarin alles en iedereen zich nog eenmaal liet horen terwijl de gehele tent uit volle borst meezong. Een geweldige manier om Reurle Live af te sluiten.

Vervolg
Of er volgend jaar een vervolg komt? Onder de deelnemers is tijdens het repetitieweekend eind augustus bij De Keizerskroon een idee geopperd. Als Reurle Live een doorstart maakt zal dat echter in een nieuw concept zijn.

Tijdens het afscheidsnummer ‘Hey Jude’ liet alles en iedereen zich nog eenmaal horen. Foto: Oranjevereniging Ruurlo

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo