Op een zonovergoten Kerkplein gaf Emergo een geanimeerd vakantieconcert. Foto: Jan Hendriksen

Op een zonovergoten Kerkplein gaf Emergo een geanimeerd vakantieconcert. Foto: Jan Hendriksen

Jeugd van muziekvereniging uit Castricum verzorgt concert

Muziek

RUURLO – Menige passant bleef toch even staan, vorige week vrijdag op het Ruurlose Kerkplein. Er was namelijk enige reuring op het plein. Het jeugdmuziekkamporkest van muziekvereniging Emergo uit Castricum gaf er namelijk een ‘vakantieconcert’.

Door Jan Hendriksen

De dirigenten tijdens het concert waren Erik van de Kolk (vaste dirigent van het fanfare-orkest van Emergo), Henk Veldt (vaste dirigent van het jeugdorkest van Emergo) en Dyon Jansen. Zij werden vorige week gecoacht door Erik van de Kolk. Willem Kossink ook, maar hij kon niet bij het concert aanwezig zijn. Jansen en Kossink zijn afkomstig uit de Achterhoek.
Van 13 tot en met 20 augustus verbleef het orkest in groepsaccommodatie de Haverkamp in Hengelo. Iedere dag werd er vijf uur gerepeteerd onder leiding van de vier dirigenten. De overige tijd werd besteed aan activiteiten. Iedere dag had een thema en er werden groepen van jong tot oud ingedeeld, waarmee de samenwerking tussen de jonge en oudere leden wordt gestimuleerd. Aan het einde van de week was er een kamptrofee te winnen, wat een hilarische strijd tussen de verschillende corveeploegen opleverde.
De muziekvereniging uit Castricum is een fanfareorkest met zeventig spelende leden (uitkomend in de eerste divisie), alsmede is er de brassband Backum Brass met dertig leden en het dag-orkest DOE, een jeugdorkest en een opstap-orkest.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant