Muziekvereniging Volharding start in Borculo met nieuwe lesprogramma's. Foto: PR
Muziekvereniging Volharding start in Borculo met nieuwe lesprogramma's. Foto: PR

Volharding Academy vergroot aanbod muzieklessen

Muziek

BORCULO - Muziekvereniging Volharding uit Borculo start na de zomervakantie met verschillende nieuwe projecten om zo de aanwas naar de vereniging te vergroten. Via de Volharding Academy zijn er verschillende mogelijkheden om de wereld van muziek te ontdekken.

Een nieuw muziekproject genaamd: de Musiclub. Een nieuwe manier om samen de wereld van muziek te ontdekken. Hierin komen niet alleen de instrumenten aan bod die de vereniging gebruikt, maar ook de moderne manieren om muziek te maken komen voorbij.

De Musiclub vindt wekelijks plaats in het Muziekcentrum Borculo. Omdat dit voor de vereniging nieuw is, wordt er eerst gestart voor een periode van twintig weken. Elke week komt een onderwerp binnen de muziekwereld aan bod. Een enthousiaste en ervaren docent verzorgt de les en die lessen zijn door de afwisseling van onderwerpen niet altijd hetzelfde. De ene week neemt de Musiclub je mee naar de wereld van trompet spelen, de andere week naar slagwerk en dan weer naar dj-en of muziekproductie. Het komt allemaal voorbij.

Welkom bij de Musiclub. Start op woensdag 7 september van 15.00 tot 16.00 uur, eindigt op 18 januari. Kosten voor delname aan Musiclub zijn 5 euro per maand, hiermee is men lid van muziekvereniging Volharding. Leeftijdscategorie is groep 4 tot en met 8 van de basisschool.

Drumklas
Wie graag wil leren drummen, kan zich aanmelden voor de drumklas van muziekvereniging Volharding. In negen weken leer je onder begeleiding van instructeur Jan Kreunen in groepsverband verschillende slaginstrumenten te bespelen zoals de djembé, snaredrum, grote trom, bongo’s, toms en allerlei effectinstrumenten. De drumklas eindigt met een eindoptreden waar vrienden en familie naartoe mogen om te genieten. Volharding zorgt dat de deelnemer de spullen krijgt die hij of zij nodig heeft; men hoeft zelf dus niks mee te nemen. De deelnemers krijgen: professionele instructie van Jan Kreunen; introductie les om kennis te maken; stokken voor de instrumenten; lessenaar voor bladmuziek; bladmuziek om te spelen; eindconcert voor alle familie en vrienden; de mogelijkheid om het vervolgtraject in te gaan.

Na afloop van de drumklas is er de mogelijkheid om door te gaan. Met de zelfde leerlingen wordt stap 2 in gang gezet en dat is een leerlingenclub. Vanuit dit orkest kan er doorgestroomd worden naar het leerlingenorkest van Volharding en kunnen er onder andere muzieklessen gevolgd worden bij het Segno Collectief (Borculo). Lestijden zijn wekelijks van 19.30 tot 20.00 uur. Locatie van handelen is het Muziekcentrum Borculo aan de Haarloseweg 7 in Borculo. De eerste les is op donderdag 8 september. Er zijn geen kosten verbonden aan deze drumklas.

Blazersklas
Wie wil ontdekken of het bespelen van een blaasinstrument en samen muziek maken iets voor hem of haar is - bijvoorbeeld trompet, saxofoon, trombone, dwarsfluit, klarinet, hobo en allerlei andere - kan dat proberen, met de blaasinstrumenten die bij Volharding klaar staan om ontdekt te worden. In tien lessen krijgt de nieuwbakken blazer de basisbeginselen onder de knie en repeteert die voor een eerste optreden waar vrienden en familie van zullen opkijken. De blazersklas is voor iedereen die een blaasinstrument wil leren bespelen, samen met anderen. Men kiest aan het begin van het traject één instrument en dat mag ook mee naar huis worden genomen. De deelnemers krijgen dus: professionele instructie van Ira Wunnekink; introductie les om instrument uit te zoeken; instrument in bruikleen; lessenaar voor bladmuziek; bladmuziek om te spelen; eindconcert voor alle familie en vrienden; de mogelijkheid om het vervolgtraject in te gaan.

Na afloop van de blazersklas is er de mogelijkheid om door te gaan. Met de zelfde leerlingen wordt stap 2 in gang gezet en dat is een opstaporkest. Vanuit dit orkest kan er doorgestroomd worden naar het leerlingenorkest van Volharding en kunnen er muzieklessen gevolgd worden bij het Segno Collectief (Borculo). Lestijden zijn wekelijks op vrijdag van 18.30 tot 19.15 uur. Opnieuw vindt een en ander plaats in het Muziekcentrum Borculo aan de Haarloseweg 7 in Borculo. De eerste les is op vrijdag 8 september - de introductie les. Er zijn geen kosten verbonden aan deze blazersklas.

Wie het leuk lijkt, meldt zich - al dan niet met vriendjes en vriendinnetjes -  snel aan via de website van Muziekvereniging Volharding. 

www.volhardingborculo.nl/academy

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo