Onder de leden van ‘Krakus’ vindt men studenten van AGH University of Science and Technology en van andere universiteiten van Krakau. Foto: PR.
Onder de leden van ‘Krakus’ vindt men studenten van AGH University of Science and Technology en van andere universiteiten van Krakau. Foto: PR.

Poolse folkloredansers topattractie tijdens ‘Reurlse Zommerdagen’

Muziek

Song Dance ensemble ‘Krakus’ uit Krakau

RUURLO – Van zaterdag 6 tot en met woensdag 10 augustus vinden na twee jaar van afwezigheid weer de ‘Reurlse Zommerdagen’ plaats in het centrum van Ruurlo. Een vijfdaags evenement met afwisselend muziek, dans, een oecumenische kerkdienst, een brandweermiddag voor de jeugd, een boerderijenfietstocht, een korenavond, een grote braderie met internationale folklore en een oldtimershow van tractoren en werktuigen.

Op de slotdag van de ‘Reurlse Zommerdagen’ woensdag 10 augustus, vindt het Internationaal Folkloristisch Dansfestival plaats en de traditionele braderie met zijn vele marktkramen, oude ambachten en een oldtimershow van tractoren en werktuigen. De topattractie tijdens het Internationaal Folkloristisch Dansfestival is het Song Dance ensemble ‘Krakus’ uit het Poolse Krakau, Krakus is het oudste studentenfolklore-ensemble in Polen. Het is opgericht aan de AGH University of Science and Technology in Krakau in 1949 door Wieslaw Bialowas. Het ensemble presenteert de originele en authentieke Poolse folk die artistiek is getransformeerd en aangepast aan de eisen van het podium. De dansen, liederen en gebruiken die worden gespeeld in de suites van Krakau, Silezië, Rzeszów, Sacz, Lublin, Kielce, Lowicz, Zywiec en Beskid regio’s geven een beeld van de schoonheid en verscheidenheid van de regio’s en een voorproefje van de authenticiteit en van de Poolse nationale klederdracht. Onder de leden van Krakus vindt men studenten van AGH University of Science and Technology en van andere universiteiten van Krakau. Allemaal zijn ze bij het ensemble met de wens om hun vaardigheden en bewondering voor volksdans, muziek en zang te ontwikkelen in de drie vormen van het ensemble: het ballet, koor en orkest. Sinds de oprichting van het ensemble hebben meer dan 5.000 ‘Krakusians’ hun artistiek avontuur ervaren door middel van zang dans in Krakus. Gedurende 67 jaar heeft Krakus ongeveer 4.700 concerten gegeven in Polen en in het buitenland en het gezelschap is enthousiast toegejuicht in alle Europese landen, in Azië, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika. Gedurende deze tijd maakte het ensemble meer dan 170 buitenlandse artistieke tournees. Het heeft vele prijzen ontvangen op zowel Poolse als internationale festivals.

De optredens vinden woensdag 10 augustus plaats vanaf 14.00 uur in de tent op het Kerkplein in het centrum van Ruurlo en in de muziekkoepel aan de Domineesteeg. Zie voor het volledige programma: www.reurlsezommerdagen.nl of de Facebookpagina van de ‘Reurlse Zommerdagen’.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant