Het Lochems/Borculose duo, Buddy en Dianne. Foto: Arjen Dieperink

Het Lochems/Borculose duo, Buddy en Dianne. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Duo Buddy en Dianne komt met eigen nummers

Muziek

BORCULO/LOCHEM - Het duo Buddy en Dianne genoot een paar weken geleden van hun eerste openbare optreden in Lochem. Buddy Wendersteyt is gitarist en komt uit Lochem, zangeres Dianne Marsman woont met haar gezin in het centrum van Borculo. Het Lochems-Borculose duo speelde lang onder de naam PopPlay, tot ongeveer een jaar geleden. “In de Berkelbode en andere media stonden bij PopPlay altijd onze namen vermeld. Dit heeft ons doen besluiten om onder de naam Buddy en Dianne verder te gaan.“

Door Arjen Dieperink

Corona maakte optreden lange tijd onmogelijk. Later waren er meer mogelijkheden met lichte beperkingen. “Ons optreden bij het Wapen van Baak was het tweede openbare optreden zonder coronamaatregelen. Zowel daar als tijdens de modeshow in Lochem was het fijn om zonder beperkingen weer te mogen spelen”, vertelt Dianne Marsman.
Buddy en Dianne vinden het een voordeel om een duo te zijn. “En we hebben tijdens de coronaperiode veel nieuwe liedjes aan ons repertoire toegevoegd.” Iedere week repeteren ze aan de keukentafel van Dianne Marsman, maar, lacht ze: “Bij mooi weer oefenen we buiten in de tuin, kunnen de buren ook mee genieten. Die roepen dan over de schutting wat ze ervan vinden, of ze applaudisseren.” Gelukkig is ook de pauze in de optredens voorbij. “We merken dat de aanvragen weer binnen beginnen te komen, voor activiteiten buiten maar ook voor privé-feestjes, zoals buurtfeestjes en barbecuefeestjes.”

Liefde
Als kind speelde Buddy Wendersteyt op zijn Egmond-gitaar. “Ik heb veel spijt dat ik die ooit weg heb gedaan.” Dianne zong als kind met een tube tandpasta als microfoon. “Die heb ik toch maar verruild voor een echte”, zegt ze. Muziek zit bij het duo Buddy en Dianne in het bloed. Hun liefde voor de muziek stralen zij tijdens het optreden uit en ze nemen het publiek daarin mee.

Eigen nummers
De volgende stap voor het duo is het maken van eigen nummers.Tot heden speelden ze altijd covers die omgebouwd werden naar een eigen visie. “In de toekomst is het mogelijk dat er af en toe een eigen nummer tussen de andere liedjes te horen zal zijn. Zo kunnen we bekijken hoe die nummers vallen bij ons publiek. De hoofdmoot blijft voorlopig het spelen van covers.”
Een tipje van de sluier wil het duo wel oplichten. “Ons laatste liedje is een nummer in het Maleis, op verzoek van Buddy’s moeder. Voor haar is het een bijzonder lied. Het gaat over de rivier Solo, die dwars door Java loopt. Buddy is daar geboren. Dat nummer wordt aan ons repertoire toegevoegd. Het was voor ons beiden best lastig om in deze taal te zingen, maar uiteindelijk ging het zo goed dat we besloten hebben om het te blijven zingen.“
Of het duo tijdens de Keidagen in de feesttent of elders zal gaan optreden was tijdens het interview nog niet bekend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant