Laura van Kaam stralend middelpunt van haar sterke eigen band. Foto: Henri Walterbos
Laura van Kaam stralend middelpunt van haar sterke eigen band. Foto: Henri Walterbos

Laura van Kaam raakt en overtuigt tijdens eigen EP-presentatie

Muziek

ACHTERHOEK/DOETINCHEM - ‘Momma, where’s my luck?’, de eerste regel van het nummer ‘Better for it now’, waar Laura van Kaam de avond mee opende. Haar avond, haar moment, haar eigen EP-presentatie in een fijn zaaltje bij Streeckgenoot. Ze zal het zich in moeilijke tijden afgevraagd hebben, maar de vraag is na deze avond beantwoord. Ze heeft haar geluk gevonden, in haar privéleven, maar zeker ook op het podium. Wat had ze er lang naar uitgezien, wat straalde ze het uit en wat maakte ze het waar, bijgestaan door haar eigen strakke band. Fans hebben er lang op moeten wachten, maar ze werden beloond. 

Door Henri Walterbos

Ze nam de tijd haar eigen stijl te ontwikkelen. De titel van haar EP is alleszeggend; ‘Who I am today’. Haar verhaal. “Ik ben niet gegaan voor iets commercieels, maar naar iets wat van mijzelf is, wat ik zelf ben, en ik ben er ongelooflijk trots op. Mensen, hij is uit. Mijn eerste cd. Misschien ouderwets, maar ik wilde gewoon iets tastbaars in handen hebben, maar hij staat ook op Spotify hoor.” Een dolgelukkige en stralende Laura van Kaam tussen de nummers door: “Ja, misschien klets ik wel te veel, maar ik wilde een aantal dingen gewoon zeggen. Volgens mij heb ik alles wel zo’n beetje gezegd wat ik wilde zeggen.”

Het meest veelzeggend zijn echter haar eigen liedjes, die ze onder meer schreef met gevestigde namen als Stephanie Struijk (Stevie Ann) en Rachèl Louise Vermeulen (The Bluebirds). ‘By my side’, ‘Hold on to me’, ‘Better for it now’ lanceerde ze recent al, deze dag gevolgd door ‘They’ll get to you’ en ‘Just for a while,’ het lied waar velen al extra naar uitzagen. “Ik zong het lied een keer bij Umberto Tan in de uitzending en kreeg er enorm veel reacties op. ‘Breng het uit,’ werd me vaak gezegd. Nu is het moment daar.”

Behalve de vijf liedjes van haar EP schreef ze al meer liedjes die ze deze avond eveneens aan de tweehonderd toehoorders liet horen. Veelbelovend. Ze heeft duidelijk haar draai en eigen geluid gevonden. Een hele eigen sound in het countrypoplandschap, mede te danken aan haar producer Nick Jongejan waar ze uren en dagen mee in de studio doorbracht in de coronaperiode om de liedjes echt haar liedjes te maken. Naast haar eigen liedjes covers van Lady Antebellum, ‘Need you now’, haar eigen versie van Dolly Parton’s ‘I will allways love you’ en de grote hit van RONDÉ, ‘Hard to say goodbye’. Toch maken haar eigen liedjes de meeste indruk. Het ontwapenende van Laura en haar liedjes weten te raken. Heel intiem, kwetsbaar, klein, puur maar krachtig en stoer tegelijk, met een zaal die ademloos toehoort, en na ieder lied hartstochtelijk applaudisseert en joelt.

‘Heel mooi’
Vera Wellink, zelf zangeres van The Same, heeft genoten. “Het was heel mooi. De hele show. Het podium, de visuals, de lichten, de band. Het klonk echt supervet, supergoed. Haar stem, haar hele gevoel komt in haar eigen liedjes heel goed uit. Ik moet dan wel een traantje wegpinken hoor, want sommige liedjes zijn heel gevoelig. Dat raakt mij. Hoe ze dat live doet, dat komt echt binnen. Ze heeft zichzelf helemaal gevonden en is echt gegroeid. De singles kende ik al, die vond ik al prachtig. Ik vind vooral de steelslide mooi, de hele countrypopsound. Heel vet.” Ook Jetske Willemsen, fan en vriendin van Laura, straalt na afloop. “Bij het eerste nummer dacht ik al ‘ik kan wel huilen hoe trots ik op haar ben.’ Ze heeft zichzelf echt helemaal gevonden. Dat hoor je ook terug in haar muziek.”


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo