Jaqueline van Dop (l) en Jan Leijenhorst (r) nodigen iedereen uit om in de kerk de The Crucifixion Barchkerk te bezoeken. Foto: Arjen Dieperink

Jaqueline van Dop (l) en Jan Leijenhorst (r) nodigen iedereen uit om in de kerk de The Crucifixion Barchkerk te bezoeken. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

The Crucifixion op 16 april in de Barchkerk

Muziek

BARCHEM - Een prachtige uitvoering is op zaterdag 16 april te beluisteren in de Barchkerk: The Crucifixion, gezongen door het twintig stemmen tellende koor ArtePax Vocale uit Enschede.

Gebroederlijk zitten ze naast elkaar, voormalig pastor Jan Leijenhorst en de huidige pastor Jacqueline van Dop. Jan is voorzitter van de Stichting Barchkerk in het Midden, BIM. Deze stichting organiseert culturele evenementen in de Barchkerk. “ Wij proberen zo iedereen op een positieve manier bij het kerkgebouw te betrekken“, laat Leijenhorst weten.
“The Crucifixion organiseren wij als BIM en de Protestantse Gemeente Barchem“, zegt Jaqueline van Dop trots. Jan knikt instemmend en vult aan: “Het optreden is niet goedkoop maar erg mooi. De avond is gratis toegankelijk, maar men kan bij de uitgang van de kerk een bijdrage in de pot doen.“. De organisatoren hopen dat die vrijwillige bijdrage iets ruimhartiger mag zijn dan normaal. “Maar helemaal quitte gaan wij niet spelen”, zeggen ze allebei.
Het programma duurt circa een uur. “Wij proberen met het complete verhaal de mens dichterbij te brengen en hopen dat velen uit de omgeving van Barchem plezier beleven aan de uitvoering. Het begint om 19.30 uur en is eigenlijk ook een dienst”, aldus Jan Leijenhorst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant