Jannie Kreunen, die ruim 19 jaar als vrijwilligster in het bestuur heeft meegedraaid, waarvan acht jaar als voorzitster nam afscheid van het bestuur. Foto: A. Hoogstrate

Jannie Kreunen, die ruim 19 jaar als vrijwilligster in het bestuur heeft meegedraaid, waarvan acht jaar als voorzitster nam afscheid van het bestuur. Foto: A. Hoogstrate 

Lentebrunch Zonnebloem met afscheid voorzitter

Maatschappij

GEESTEREN - Vele gasten hadden gehoor gegeven aan de oproep van de Zonnebloem Geesteren-Gelselaar, om deel te nemen aan de lentebrunch, die afgelopen woensdagmiddag plaatsvond in het Dorpshuis de Zonnekamp in Geesteren. Er werd bij deze gelegenheid afscheid genomen van voorzitter Jannie Kreunen, die - na negentien jaar in bestuurlijke functies - stopt, al blijft zij als vrijwilliger verbonden.

Bij binnenkomst waren de tafels fleurig opgedekt in lentesfeer en zag het er al heel uitnodigend uit. Nadat iedereen een plaatsje gevonden had, kon het festijn beginnen en werden de gasten welkom geheten door Adriaan Hoogstrate. Speciaal woord van welkom was er voor Vincent Elferink, als voorzitter van het regiobestuur. Na de thee en koffie volgde een ogenblik stilte alvorens aan de smaakvolle aspergesoep kon worden begonnen.

Daarna werd er aandacht besteed aan scheidend voorzitter Jannie Kreunen, die ruim 19 jaar als vrijwilligster in het bestuur heeft meegedraaid, waarvan acht jaar met de voorzittershamer. En gezien de huidige regelementen binnen de Nationale Zonnebloem mag iemand hooguit twaalf jaar een bestuurlijke functie binnen de afdeling bekleden. Het is mede daarom dat zij te kennen heeft gegeven om een stapje terug te doen. Wel blijft zij als vrijwilligster deze groep nog trouw en daar is men blij mee. Door Elferink werd zij toegesproken namens ‘de regio’ en geprezen voor het vele werk in de loop der jaren. En als dank werd haar een prachtige bos bloemen overhandigd.  Ook kreeg zij vanuit de eigen afdeling een bloemenbon. De bijbehorende insigne had ze reeds eerder dit jaar in ontvangst mogen nemen. Op haar beurt bedankte Kreunen iedereen voor het vertrouwen in haar en ze vertelde dat ze het vrijwilligerswerk nog steeds met plezier doet en nog graag voortzet.

Daarna konden de gasten zich te goed doen aan de heerlijke broodjes, die zij zelf -al dan niet- konden beleggen met roerei, ham en kaas. En ook stukjes fruit ontbraken niet op tafel. Kortom er was aan alles gedacht. Ondertussen werd ieder voorzien van een drankje. De brunch werd afgesloten met een lekker toetje.

De broodjes waren aangeboden door bakkerij Nollen ende Jumbo Lochem zorgde voor de eieren. Dankzij dit soort sponsoring wordt het voor deze Zonnebloem-afdeling toch nog mogelijk gemaakt om zoiets als deze lentebrunch te kunnen organiseren. En niet te vergeten het voorbereidende werk dat alle vrijwilligers hebben gedaan. De gasten hebben genoten en waren vol lof over de maaltijd; de organisatie kreeg een dikke pluim.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant