De keuring van de Kalveropfokclub Borculo heeft als doel kinderen te leren omgaan met dieren; vorig jaar deden tien kinderen mee. Foto: PR

De keuring van de Kalveropfokclub Borculo heeft als doel kinderen te leren omgaan met dieren; vorig jaar deden tien kinderen mee. Foto: PR

Keuring kalveropfokclub om te leren omgaan met dieren

Maatschappij

Borculo – Ook dit jaar houdt de Kalveropfokclub Borculo en omstreken een kalveropfokkeuring. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen zich aanmelden met een kalf om mee te doen. De keuring heeft als doel kinderen te leren omgaan met dieren, in dit geval dus een kalf. Afgelopen jaar deden er tien kinderen mee met een kalfje van de eigen boerderij of op de boerderij van een vriendje of vriendinnetje.

De deelnemers verzorgen ongeveer twee maanden hun kalfje. In die periode zijn er twee keuringen waarbij bestuursleden langskomen om te kijken naar, het parcours wat de deelnemers met hun kalfje moeten wandelen, of het kalf mooi schoon is, hoe de omgang met het kalf is en of het ‘groeiboekje’ goed wordt bijgehouden. Het correct omgaan met het kalf telt het zwaarst. Tot slot vindt er op 29 juni nog een eindkeuring plaats, de beoordeling geschiedt door een externe jury. De punten die ze bij al deze beoordelingen verzamelen resulteert uiteindelijk in een klassement, waarbij de winnaar een wisselbeker in ontvangst mag nemen. Er is een beginnersklasse en een klasse voor gevorderden. Maar meedoen is belangrijker dan winnen en voor elke deelnemer is er een leuk prijsje.

Voor meer info kan men contact opnemen met Z. Roekevisch (06-46475101) of N. Geerdink (06-10090812). Zij hopen ook dit jaar weer op een mooi aantal deelnemers om er een geslaagde kalverkeuring van te maken.

De keuring van de Kalveropfokclub Borculo heeft als doel kinderen te leren omgaan met dieren. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant