Freesia-actie bij Bloemen Groot Jebbink, voorafgaand aan de  deelname van Anita Groot Jebbink uit Ruurlo, Jolanda Walvoort uit Geesteren en Erika Kok uit Barchem aan Alpe d’HuZes. Foto: PR
Freesia-actie bij Bloemen Groot Jebbink, voorafgaand aan de deelname van Anita Groot Jebbink uit Ruurlo, Jolanda Walvoort uit Geesteren en Erika Kok uit Barchem aan Alpe d’HuZes. Foto: PR

Freesia-actie bij Bloemen Groot Jebbink voor Alpe d’HuZes

Maatschappij

RUURLO - Al wandelend Alpe d’Huez op voor het goede doel, waar veel geld voor nodig is. Daarom houdt Bloemen Groot Jebbink in Ruurlo op 19 en 20 april een speciale freesia-actie, waarbij de opbrengst geheel gedoneerd wordt aan Alpe d’HuZes.

Door Jan Hendriksen

Op 6 juni beklimmen naar schatting vijfduizend deelnemers fietsend of wandelend de Alpe d’Huez onder het motto ‘Opgeven is geen optie’. Onder hen Anita Groot Jebbink (55) uit Ruurlo, Jolanda Walvoort (57) uit Geesteren en Erika Kok (54) uit Barchem, die deelnemen met teams die rondom de familie Walvoort uit Borculo/Geesteren zijn gevormd. Twee teams bestaande uit in totaal achttien personen die onder de naam ‘Denken in Mogelijkheden’ fietsend of wandelend aan deze sportieve uitdaging deelnemen. In het kader van Alpe d’HuZes houdt Anita Groot Jebbink twee dagen lang een freesia-actie bij Bloemen Groot Jebbink in Ruurlo. Iedereen heeft wel een speciale band of herinnering met deze heerlijk geurende bloem, bovendien staat het symbool voor onvoorwaardelijke liefde en eerbaarheid.

Alpe d’HuZes is een groots sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en verbetering van de kwaliteit van leven bij kankerpatiënten. Anita Groot Jebbink maakt, evenals haar zus Jolanda Walvoort, al wandelend de 14,5 kilometer lange klim met meerdere mensen in haar gedachten. “Afgelopen jaar overleed Bouke Walvoort, de zwager van mijn zus, op 55-jarige leeftijd aan kanker. Hij was altijd positief en dacht in mogelijkheden; maar helaas hij kreeg melanoom. Het was een strijd die onmogelijk te winnen was en die hij na twee jaar vechten moest opgeven. En daarom kom ik in actie, ook omdat er al te veel mensen in mijn naaste omgeving ziek zijn en overleden zijn aan deze akelige ziekte”, zo verklaart Anita Groot Jebbink haar deelname.

Impact
Met diezelfde achtergrond en gedachte doet Erika Kok uit Barchem ook wandelend aan Alpe d’HuZes mee. “Bouke was een vriend van ons, en als je dit in je nabije omgeving meemaakt, dan zie je hoeveel impact kanker heeft. Deze ziekte zet het leven van alle betrokkenen compleet op z’n kop. En bijna iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Daarom ga ik mij 6 juni inzetten voor een wereld waarin je niet meer hoeft te overlijden aan kanker.”

Levensmotto
Bouke’s levensmotto was ‘Denken in mogelijkheden’. Lukte het niet op manier A, dan lukte het wel op manier B, en anders was er altijd nog een manier C. Daarom heten onze teams ‘Denken in mogelijkheden’.”

Inmiddels is er al een mooi bedrag opgehaald. ‘Maar er moet nog meer bij’, is het motto van het drietal. Anita: “Daarom houden we op vrijdag 19 en zaterdag 20 april een grote freesia-actie voor Alpe d’HuZes bij Bloemen Groot Jebbink. Dan kunnen mensen 2 bossen freesia’s kopen voor 10 euro. Voor het goede doel.” Doneren kan ook via de speciale actiepagina.

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/AnitaGrootJebbink24222/alpe-dhuzes

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant